imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Pencil show-off


Prima aventurare Apple pe tărâmul instrumentelor digitale de scris vine sub forma stylus-ului alb lucios, denumit de compania din Cupertino Apple Pencil. Accesoriu ce funcționează deocamdată exclusiv cu noua gamă de tablete iPad Pro, în variantele de 9.7 și 12.9 inch, „creionul” digital Apple se impune ca o soluție completă atât pentru scris și desen/artă digitale, cât și pentru mult mai banala navigare a tabletei.

Conectarea cu iPad Pro se realizează prin bluetooth, recunoașterea de către aceasta precum și pairing-ul de început realizându-se ușor și intuitiv. Apple Pencil stă foarte confortabil în palmă, deși o textură mai rigidă și o alegere a materialelor mai puțin „alunecoase”, ar fi adăugat cu siguranță puncte la ergonomie. Acestea fiind spuse, mișcările vârfului pencil-ului pe display-ul tabletei vin de la sine, sunt foarte naturale în mare parte și prin prisma faptului ca stylus-ului celor de la Apple este suficient de greu încât să îi confere naturalețea și dinamismul instrumentelor de scris convenționale, trăsătura ce lipsește cu desăvârșire din oferta concurentă a producătorilor de stylus-uri, majoritatea cărora își trădează construcția precară și materialele slabe folosite. În comparație, Apple Pencil arată și se comportă ca un stilou clasic, poate singurul lucru ce le diferențiază, fiind absența curioasă am zice, al unui mecanism de prindere fie de buzunarul cămășii, fie de tableta în sine.

Ca și performanță, Apple Pencil se comportă exemplar, fiind ajutat de latența de 240 de impulsuri pe secundă, de două ori mai multe decât numărul cu care tableta analizează mișcările și atingerile degetelor pe display. Astfel, timpul dintre mișcarea vârfului pe ecran și momentul în care aceasta e tradusă în liniile și punctele ce capătă formă pe acesta din urmă, pare instantaneu. Și că tot veni vorba de vârf, odată cu Apple Pencil, compania americana a lansat pe piață și un pachet ce include patru vârfuri ce îl pot înlocui pe cel standard, în caz de uzură.

Atât iPad Pro cât și Apple Pencil pot fi achiziționate atât din rețeaua de magazine iStyle, cât și prin comandă online, pe site-ul www.istyle.ro; mai jos, câteva exemple a ceea ce este posibil cu duo-ul lansat de Apple, însoțite și de un making-of.

[notă] – aplicații folosite: Procreate și MediBang

image1 image2

iPad_festival
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!