imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple, noul NASA?


A trecut demult vremea discuțiilor despre aselenizare. Acum, tehnologia viitorului este dezvoltată de companii private, precum SpaceX, care vorbesc deja de transporturi aerospațiale adresate direct oamenilor obișnuiți.

Bugetele investite de companiile private în dezvoltarea tehnologiilor noi depășesc cu mult ceea ce poate direcționa guvernul unei țări către cercetare, chiar dacă e vorba despre SUA. Acest lucru s-a putut vedea și săptămâna trecută la prezentarea Apple. Nu puțini dintre noi au fost cei care au fost uimiți atunci când Jeff Williams, Chief Operating Officer-ul Apple, a prezentat pe scena evenimentului noua aplicație pentru fitness. Nu doar noile caracteristici sunt remarcabile, ci mai ales eforturile depuse de companie pentru a le dezvolta și implementa. Măsurarea numărului de calorii arse în timpul înotului poate părea la prima vedere un lucru banal și pe care cel mai probabil doar o mică parte a utilizatorilor o va folosi. Dar în prezentarea lui Williams am văzut lucruri la care nici nu ne-am fi gândit.

senzori

Pornind de la mențiunea că procesul de calibrare al calcului caloriilor arse în timpul înotului este foarte dificil, Williams a dezvoltat ideea explicând ce studii au fost realizate pentru a îmbunătăți performanțele aplicației. Ceea ce am văzut a fost impresionant. Au fost realizate studii pe 700 de înotători de la care au fost prelevate și analizate probe de sânge pentru a le determina procentul de acid lactic sanguin. Înotătorii au fost intubați pentru a li se monitoriza cantitatea de oxigen consumată în timpul exercițiilor, le-au fost studiate mișcările și mulți alți parametrii. Au fost dezvoltați algoritmi de învățare care să îmbunătățească și să personalizeze precizia măsurătorilor realizate. Și, dacă toate acestea nu erau de ajuns, cercetarea a fost realizată pentru două tipuri de înot: la interior și la exterior.

Apple_Watch_swimming_workout-780x439

Toate acestea sunt posibile datorită sumelor investite în cercetare și dezvoltare. Și nu vorbim de sume mici, ci de unele considerabile. Ca termen de comparație, costurile operaționale Apple pentru anul 2015 au fost de 22,4 miliarde de dolari în timp ce bugetul NASA pentru același an a fost de 18 miliarde. Dacă analizăm și mai amănunțit, bugetul de cercetare-dezvoltare al celor de la Apple pentru 2015 a fost de 8 miliarde de dolari, anul acesta îndreptându-se către cheltuirea a 10 miliarde pentru R&D.

nasa

Până acum am vorbit doar despre cercetarea necesară pentru îmbunătățirea funcțiilor aplicațiilor, dar să nu le uităm pe cele necesare pentru a dezvolta materiale inovatoare (cum ar fi cel pentru realizarea noului Apple Watch Series 2 – ceramic), tehnici noi de anodizare sau de vopsire (spre exemplu, procesul necesar pentru obținerea noii culori jet black) sau pe cele pentru realizarea noilor căști AirPods.

AppleCampus

Se pare că, spre deosebire de ceea ce se întâmpla cu 15-20 de ani în urmă, când agențiile guvernamentale, mai ales cele militare precum NASA, erau cele care aduceau inovație, astăzi, marile companii de tehnologie, cum ar fi Apple, Tesla, Google sunt cele care produc cele mai importante inovații.

Faptul că Apple a investit atâta energie și fonduri pentru a îmbunătăți ceea ce, până la urmă, pentru utilizator se materializează în două setări dintr-o aplicație, demonstrează determinarea companiei care este deja de ceva vreme un etalon în ceea ce înseamnă inovație.

sursa: Cult of Mac

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!