imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple News, o sursă importantă de trafic pentru mass media


Aplicația Apple News a fost înființată în urmă cu un an, dorind să ofere cititorilor informații despre principalele știri din diverse domenii. Chiar dacă lansarea aplicației a fost foarte mediatizată, Apple News nu a reușit de la început să se poziționeze ca un concurent real pentru Google News sau pentru alte aplicații de genul Flipboard, însă acest aspect începe să se schimbe.

Potrivit unui raport emis recent de Nieman Journalism Lab, unii publisheri spun au observat o creștere semnificativă a traficului.

În paralel cu lansarea iOS 10 din septembrie, Apple a anunțat că va opera o serie de actualizări aplicației Apple News. În afară de schimbarea logo-ului și a tipului de caractere, noua versiune a aplicației a oferit mai multe caracteristici atrăgătoare pentru publisheri: notificări de breaking news și suport pentru abonamentele cu plată.

Un exemplu bun este CNN care spune, prin vocea lui Alex Wellen, chief product officer, că rețeaua a avut peste 36 de milioane vizitatori unici în luna septembrie, trafic obținut prin intermediul Apple News. Se pare că noile cifre sunt de șapte ori mai mari decât cele din luna precedentă.

În plus, afișările de pagină ale CNN au crescut la 275 de milioane de la 43 de milioane, cât înregistrase reţeaua în lunile precedente.

Interesant de observat este faptul că, deși CNN spune că traficul generat de Apple News a crescut constant, reprezentantul postului punctează faptul că nu s-a înregistrat niciodată o diferență atât de mare precum cea dintre lunile august și septembrie.

Alex Wellen este de părere că o mare parte din acel trafic a venit pe site datorită notificărilor de breaking news în timp real. La început, când a fost introdus acest feature, CNN a trimis astfel de alerte la 188.000 de utilizatori, dar a ajuns ca luna trecută să trimită peste 3,7 milioane.

Bloomberg spune că traficul său primit prin intermediul Apple News a crescut semnificativ după introducerea updateurilor, a menționat Scott Havens, head of digital. Acesta a precizat că numărul vizitatorilor unici a crescut cu peste 500% în octombrie, acest lucru datorându-se în mare parte faptului că Apple a inclus articolele Bloomberg în „Top Stories”.

De creșterea traficului datorat Apple News nu se bucură doar outleturile media mari: publisherul boston.com a spus, de asemenea, că a observat o creștere semnificativă a cifrelor de trafic adus de Apple News.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, Apple a ascultat editorii și a luat măsuri pentru a implementa anumite caracteristici care să facă Apple News o platformă viabilă, atât pentru dezvoltarea audienței, cât și pentru monetizare.

Așteptăm ca Apple News să devină disponibil și în România pentru a vedea ce impact va avea asupra site-urilor autohtone de știri.

sursa: Fortune, NiemanLab, cover foto By Thomas Leuthard from Zug, Switzerland (Information Overkill…) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!