imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Music va oferi utilizatorilor acces la remixuri și DJ mixuri


Parteneriatul Apple cu Dubset Media Holdings va permite streaming-ul de conținut nou prin intermediul Apple Music. Parte importantă a culturii muzicale contemporane, remixurile și DJ mixurile nu reprezentau conținut care putea fi distribuit online până acum din cauza problemelor legate de drepturile de autor pentru piesele utilizate în realizarea materialelor. Un mix/remix poate conține materiale din 20 – 30 de piese ale căror drepturi sunt deținute de două până la zece case de discuri și pentru care acestea trebuie să primească drepturile financiare cuvenite astfel încât mixul să poată fi distribuit în mod legal.

Dubset a reușit să rezolve această problemă a drepturilor de autor. Ei au încheiat parteneriate cu peste 14.000 de case de discuri și editori și folosesc două softuri, MixBank și MixScan, pentru a identifica piesele folosite într-un remix, aşa încât redevențele corespunzătoare drepturilor de autor să fie plătite proprietarilor. Mix Bank-ul analizează piesele folosind secvențe de 3 secunde ale pieselor originale care sunt stocate pe Gracenote. Softul poate găsi până la 100 de posibile „potriviri” pentru fiecare 3 secunde. Pasul următor este îndeplinit de MixScan care recunoaşte cu precizie piesa folosită în mix și identifică exact momentul de „intrare” și „ieșire”al unei piese în remixul respectiv, stabilind automat proprietarii drepturilor de autor.

iphoneAppleMusic

Mai sunt și alte constrângeri care complică și mai mult procesul de acceptare al unui mix/remix de a fi distribuit online. Proprietarii drepturilor și artiștii nu doresc uneori să se asocieze cu alte nume sau nu doresc să poată fi folosită o secvență mai lungă de un anumit interval de timp într-un astfel de mix. Dacă se stabilește că o compoziție trimisă spre analiză pentru a putea fi distribuită digital prin intermediul celor de la Dubset nu îndeplinește anumite criterii, acesta este trimisă înapoi autorului împreună cu explicațiile necesare pentru ca acesta să poată face modificările aferente pentru ca piesa să devină eligibilă pentru a putea fi distribuită.

Pare a fi un proces destul de complex care într-un fel justifică lipsa acestui tip de conținut din bazele de date ale celor care distribuie muzică online. Din fericire, cei de la Dubset par a fi rezolvat aceste probleme tehnice și legale și, iată că, prin încheierea acestui parteneriat, Apple Music va pune la dispoziția utilizatorilor muzica de dans electronică.

surse: Appleinsider, Billboard

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!