Apple Music va ajunge la 20 milioane de utilizatori până la sfârșitul anului 2016

#Noutăți
2015. 12. 18.

Midia Research a publicat un studiu de piață “Predicții pentru 2016”. Conform estimărilor acestuia serviciul Apple Music va avea 8 milioane de clienți plătitori până la sfârșitul acestui an și la 20 de milioane până la sfârșitul anului 2016.

Apple a reușit din nou, deși a intrat într-o piață deja formată cu jucători foarte importanți ca număr de utilizatori, să se impună și în doar jumătate de an de la lansarea serviciului s-a impus ca fiind al doilea ca număr de abonați plătitori.

Previziunea de a ajunge la 20 de milioane de abonați până la sfârșitul anului 2016 nu îi va propulsa pe primul loc, acesta va fi în continuare ocupat de Spotify, dar le va consolida poziția a doua pe piață.

Necunoscutele din ecuație sunt dacă Apple va reuși să facă o treabă bună în a face utilizatorii de iTunes Radio să se aboneze la Apple Music și ce se va întâmpla atunci când Spotify va publica noul număr de abonați pentru a vedea impactul ofertei cu 1 dolar pe lună pentru o perioadă de test de 3 luni.

Pe lângă avantajul de a veni preinstalat pe toate dispozitivele Apple, serviciul de streaming de la Apple se diferențiază și cu ajutorul ofertelor exclusive pe care le oferă abonaților. Spre exemplu, nu mai departe de acum câteva zile Taylor Swift anunța că filmul ultimului ei concert “The 1989 World Tour Live” va f disponibil exclusiv prin Apple Music.

În plus Apple a încercat în permanență să negocieze cu casele de discuri contracte care să-i permită să micșoreze costul abonamentului, care acum este de 10 dolari/lună în SUA sau 4,99 euro/lună în Europa, dar nu a reușit.

Același raport menționează:

Dacă Apple va avea o creștere mai dificilă a numărului de abonați să ne așteptăm să arunce tot ce au în lupta cu casele de discuri pentru a reduce prețul în așa fel încât serviciul să devină cât mai accesibil clienților.

sursa: Music Business Worldwide