appleMusic_JDPower_cover

Apple Music e pe primul loc în preferințele clienților

#Noutăți
2016. 10. 06.

Compania J.D. Power a publicat primul său studiu referitor la nivelul de satisfacție al clienților în rândul serviciilor de streaming de muzică. Rezultatele studiului arată că Apple Music a reușit să învingă competiția, situându-se pe primul loc, având rezultate foarte bune la capitolele performanță și fiabilitate, conținut și ușurință de utilizare.

Apple Music este aproape întotdeauna folosit pe dispozitivele Apple și serviciul performează cel mai bine în ceea ce privește satisfacția generală [...]. Apple Music are cei mai mulți clienți care spun că și-au ales furnizorul pentru că este o parte din ecosistemul dispozitivului lor. Telefonul și tableta brandului se bucură de cel mai înalt nivel de angajament din partea clienților

se arată în studiu.

35% dintre utilizatorii Apple Music chestionați în studiu spun că sunt puternic fideli sistemului de streaming, spre deosebire de 30% dintre utilizatorii Google Play Music sau Spotify.

Apple conduce topul cu un punctaj de 834 situându-se pe primul loc la trei dintre cele șase categorii de măsură, având rezultate excelente la capitolul performanță și fiabilitate, conținut și ușurință de utilizare. Pe locul doi se află Rhapsody care are un scor de 826, iar pe locul trei se află Pandora cu un punctaj de 825. Spotify s-a clasat de abia pe locul 4 cu un scor de 824.

Studiul a măsurat satisfacția generală a clienților care au folosit un serviciu de streaming de muzică pe baza de abonament în ultimele șase luni.

Cele șase elemente de măsură au fost:

• performanță și fiabilitate
• ușurință de utilizare
• costul serviciului
• conținut
• comunicare
• servicii clienți

Punctajul a fost realizat pe o scară de 1000 de puncte.

La începutul acestei luni, Apple a anunțat că are acum 17 milioane de utilizatori abonați la Apple Music, în creștere față de cei 13 milioane înregistrați în luna aprilie, notează 9to5mac.

sursa: 9to5Mac, J. D. Power, Patently Apple