Apple-Music-cover

Apple Music are peste 10 milioane de abonați plătitori

#Noutăți
2016. 01. 11.

Atunci când Apple și-a lansat serviciul de streaming Apple Music, majoritatea analiștilor din domeniu au subliniat faptul că Spotify și-a găsit în sfârșit un concurent serios. În luna septembrie Apple preciza faptul că are 6,5 milioane abonați plătitori. Se pare că ritmul de abonare la Apple Music a crescut intens.

La numai 3 luni de la statisticile prezentate în octombrie, numărul utilizatorilor Apple Music a crescut de la 6,5 la 10 milioane. Acestea sunt cifrele prezentate de Matthew Garahan și Tim Bradshaw într-o analiză scrisă pentru The Financial Times. Aceștia îl citează pe Mark Muligan, un analist de renume al domeniului industriei muzicale care spunea:

Sunt vești foarte bune faptul că Apple reușește să facă domeniul streamingului de muzică să funcționeze, dar în același timp asta va accelera și declinul descărcărilor

apoi a mai adăugat faptul că dacă Apple continuă să-și păstreze rata de creștere actuală are

potențialul să devină cel mai utilizat serviciu de streaming de muzică undeva în 2017.

Deocamdată, atingerea numărului de 10 milioane de abonați plătitori este o realizare foarte importantă pentru Apple. Totuși cifra reprezintă aproape jumătate din numărul abonaților plătitori la serviciile oferite de concurență – Spotify. Este de bun augur faptul că a durat doar șase luni pentru a atinge acestă importantă cifră pentru Apple Music. Suedezilor de la Spotify le-a luat șase ani să atingă această cifră, ei ajungând la 10 milioane de utilizatori plătitori în 2014.

ApMuSetup

Așa cum preciza și Muligan, reorientarea utilizatorilor către serviciile de streaming afectează destul de serios serviciile ce oferă muzică prin descărcare, inclusiv iTunes. Cei de la Nielsen Music precizau că vânzările de albume prin descărcare au înregistrat o scădere cu 9 procente în 2014, iar vânzările de piese individuale au scăzut chiar cu 12 procente. În același timp cererea pentru serviciile de streaming de muzică a crescut cu 50 procente.

La creșterea atât de rapidă a numărului de abonați plătitori la Apple Music a contribuit decisiv, cel mai probabil, și decizia companiei de a oferi serviciul și utilizatorilor de Android.

sursa: The Financial Times