picjumbo.com_HNCK7784

Apple Music are 6,5 milioane de abonați plătitori

#Noutăți
2015. 10. 20.

Serviciu Apple Music are o multime de critici, dar are, de asemenea 6,5 ​​milioane de abonați plătitori.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a anunțat la conferința WSJD numărul de utilizatori ai serviciului de muzică pe bază de subscripție oferit de Apple. E pentru prima dată când Apple dezvăluie cifre despre Apple Music.

Spotify, până acum lider în domeniul serviciilor ce oferă acces la muzică în format digital pe bază de subscripție, a declarat în iunie că are 20 de milioane de utilizatori plătitori.

Apple Music a fost lansat la sfârșitul lunii iunie, și a oferit utilizatorilor o subscripție gratuită pe o perioadă de trei luni care oferă tututror ocazia de a testa serviciul înainte de a se abona. La sfârșitul lunii octombrie Apple a cerut primilor utilizatori să înceapă să plătească. Pe de altă parte, Spotify oferă trei tipuri de cont, iar unul dintre ele este gratuit și nu expiră niciodată, acest lucru fiind un subiect nemulțumire pentru unii oameni din industria muzicală.

Apple s-a poziționat, cu Apple Music, de la început ca o alternativă la serviciile gratuite oferite de Spotify și YouTube.

“Merge foarte bine”, a spus Cook. “Acum avem peste 6,5 milioane de utilizatori plătitori și 8,3 milioane de conturi în perioada de test. Peste 15 milioane de oameni folosesc Apple Music.”
Înainte de lansare, directorii Apple avansau ideea că Apple Music ar putea eclipsa rapid Spotify și ajunge la 100 de milioane de utilizatori.

sursa: REUTERS, iClarified