imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Maps este folosit de trei ori mai des decât Google Maps pe dispozitivele iOS


Apple Maps a debutat pentru prima dată în anul 2012, odată cu iOS 6, și din păcate în foarte scurt timp s-a dovedit a fi un fiasco, datorită erorilor hărților, a lipsei informațiilor despre trafic sau a imaginilor 3D ciudate. Atunci Tim Cook și-a cerut scuze utilizatorilor și le-a recomandat să utilizeze servicii ale companiilor rivale, promițând că Apple va lucra non-stop la îmbunătățirea serviciului.

Se pare că cei de la Apple au reușit să facă ceea ce Tim Cook promitea acum ceva vreme. Cel puțin în ceea ce înseamnă folosirea Apple Maps în SUA. Cei de la Apple raportează că Apple Maps este utilizat “de trei ori mai des” decât Google Maps pe dispozitivele iOS, având “peste cinci miliarde de cereri legate de serviciul de hărți în fiecare săptămână.”

Pentru a ajunge aici cei de la Apple au investit masiv în domeniu. Au achiziționat câteva companii, pentru tehnologia și expertiza lor. Pentru informații legate de locația și programul restaurantelor, magazinelor, sau pentru cele legate de trafic, etc. folosesc peste 3000 de surse pentru a integra datele necesare și a le oferi utilizatorilor. De asemenea au făcut și ceea ce Google făcea deja de ceva vreme, au trimis mașini dotate cu echipamentul necesar pe teren să realizeze cartografierea străzilor.

IMG_2621

Perseverența Apple de a îmbunătăți acest serviciu nu are în spate doar dorința de a-și spăla reputația pătată ci și o motivație foarte pragmatică. Serviciul de hărți este unul foarte important și accesibil dezvoltatorilor externi Apple. Majoritatea aplicațiilor dezvoltate pentru dispozitivele iOS îl folosesc, atunci când ceri îndrumări pentru a ajunge într-o locație din Yelp se folosește Apple Maps, când ești în aplicația Starbucks și te uiți să vezi ce magazine sunt în apropiere se accesează Apple Maps, etc. Acesta este probabil și avantajul de care a beneficiat Apple pentru a devansa Google Maps pe dispozitivele iOS.

IMG_2622

Google este însă încă lider în SUA, când vine vorba despre serviciile de hărți folosite pe smartphone-uri. Aici, Google beneficiază de un avantaj major. Serviciul Google Maps este disponibil atât pe dispozitivele ce rulează Android cât și pe cele cu iOS spre deosebire de Apple Maps care rulează doar pe iOS.

sursa: AP News, MacRumors

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!