imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple lucrează la ochelari AR


Cei de la Bloomberg au primit, din surse demne de încredere, informații conform cărora Apple lucrează la o pereche de ochelari similari Google Glass.

Am testat deja ochelarii Google și nu am fost impresionați, nici Tim Cook sau Jony Ive.

Un ceas pentru încheietură este mult mai potrivit pentru a-ți citi notificările decât o pereche de ochelari, în opinia lui Jony Ive: fața unei persoane nu este cel mai potrivit loc pentru un astfel de dispozitiv. Atunci când au testat amândoi ochelarii, Tim Cook și-a exprimat părerea:

Întotdeauna am considerat că ochelarii nu sunt o mișcare inteligentă, datorită faptului că oamenii nu vor dori cu adevărat să-i poarte. Sunt intruzivi, în loc să lase tehnologia să lucreze din “culise”, așa cum am considerat tot timpul că trebuie. Am fost de la început de părere că vor eșua și iată că, deocamdată au și eșuat. Apple Watch-ul nu este enervant. Nu pune o barieră între noi doi.

Ochelari sunt deja de multă vreme în lucru la Apple, conform informațiilor lui Mark Gurman – ale cărui informații s-au dovedit de obicei foarte precise în ceea ce privește ce se întâmplă în interiorul companiei din Cupertino. Ei ne-ar putea arăta informații diverse direct în fața ochilor. De altfel le putem vedea deja: pokemoni virtuali dansează în fața noastră când ne plimbăm pe stradă. Bineînțeles că ne-ar fi foarte util să vedem tot felul de informații cu ajutorul tehnologiei realității augmentate în timp ce conducem fără a fi nevoie să ne mutăm privirea de la drum.

Sursele respective, spun că ochelarii se vor conecta la iPhone așa cum o face Apple Watch-ul la ora actuală. Astfel, iPhone-ul va realiza sarcinile dificile și complexe, iar ochelarii doar vor afișa informația.
Sunt în lucru mai multe prototipuri ale ochelarilor, iar producția ar putea începe cel mai devreme în 2018. Nu trebuie uitat însă că Apple lucrează în general la mai multe proiecte în paralel și pot renunța foarte repede la unul dacă consideră că nu-l pot realiza la cea mai bună calitate, așa cum își doresc ei.

02_iglass

Insuccesul ochelarilor Google ar trebui să le fi tras un semnal de alarmă, pe de altă parte însă, Apple a dovedit de numeroase ori de-a lungul timpului că pot, chiar dacă nu au inventat ei ceva, intra pe piață la momentul oportun și cu produsul potrivit în așa fel încât să transforme un concept eșuat într-un succes.

sursa: Bloomberg

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!