imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple lansează iPhone X


Iată că în cele din urmă a venit și momentul când ghicitul, speculațiile și profețiile nu mai au sens. Dispozitivul din categoria de top, care a fost denumit iPhone 8 de cele mai multe ori, dar în cele din urmă a primit numele de iPhone X, a fost dezvăluit. Să vedem detaliile!

Hype-ul din jurul noului iPhone a început mai devreme anul acesta. S-a discutat despre el aproape în fiecare zi începând din ianuarie. Interesul crescut s-a datorat faptului că anul acesta iPhone-ul a împlinit zece ani și toată lumea se aștepta să vadă un dispozitiv cu totul special. În ciuda tuturor scurgerilor de informații și a spoilerelor, credem că putem spune fără îndoială: au reușit.

Să nu ne mai lungim, iată cele mai importante caracteristici ale noului dispozitiv de top.

Hardware

Foarte pe scurt, doar elementele de bază. Telefonul va avea o dimensiune fizică de 143,6 x 70,9 x 7,7 milimetri, adică doar cu puțin mai mare decât iPhone 8 cu diagonala sa de 4.7 ” și cu dimensiuni de 143. 5 x 71 x 7.5 milimetri. Procesorul care-l animă a primit numele Apple A11 Bionic și are șase nuclee și memorie RAM de 3 GB. Pe față și spate va avea sticlă și muchiile rotunjite din oțel. În ceea ce privește culorile, vor exista doar două variante: gri spațial și argintiu, deci nu vom mai avea negru diamant sau auriu.

Ecranul

iPhone-ul X a primit noua generație de ecrane retina pe care Apple a denumit-o Super Retina Display. Nu au existat mari surprize aici: vom avea un ecran OLED de 5,8 inci cu o rezoluție de 2436 x 1125 pixeli și un raport de 83% între ecran și suprafața totală a feței telefonului. Acest lucru înseamnă o densitate de 458ppi, fiind astfel cea mai mare văzută vreodată pe un iPhone. În plus, Apple a reușit să rezolve o mulțime de probleme întâlnite la ecranele OLED clasice, doar pentru a oferi utilizatorului o experiența completă.

În afară de asta, vom primi HDR, TrueTone și Dolby Vision. Contrastul va avea un raport de unu la un milion datorită OLED-ului, ceea ce este aproape de necrezut și uimitor. O altă caracteristică nouă este aceea că nu va trebui să apăsați nici un buton pentru a debloca telefonul (ceea ce ar fi destul de important din moment ce lipsește butonul Home), va trebui doar să atingeți oriunde ecranul.

Face ID

Așa cum ne așteptam de ceva vreme, Apple a introdus Face ID-ul adică identificarea biometrică bazată pe recunoașterea facială. Dar ce fel de recunoaștere a feței!

Dacă credeați că Face ID-ul este o soluție mai slabă decât Touch ID-ul, vă puteți relaxa acum. Pe baza demo-ului, va funcționa uimitor de bine. Apple a pus o mulțime de senzori pe insula camerei de pe fața telefonului, de exemplu unul numit proiector DOT. Acesta proiectează 30 000 de puncte pe fața noastră și astfel creează modelul matematic al acesteia. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l folosești.

Impresionant! Poți să-ți schimbi părul, să-ți pui ochelarii sau o pălărie, să-ți lași barbă, nu contează: dacă Face ID-ul ți-a învățat fața, vei putea întotdeauna să-ți deblochezi telefonul. Chiar și atunci când ești mahmur, sau când e întuneric. Va funcționa, de asemenea, cu Apple Pay. Nu va trebui să vă băgați telefonul în față, funcționează foarte bine și de la distanță. Desigur și ceilalți dezvoltatori vor putea folosi această funcție. Pentru a crea o experiență perfectă pentru utilizatori, un procesor dedicat, numit A11 Bionic rețea neuronală, capabil de 600 de milioane de calcule pe secundă, va ajuta la acest proces.

Un alt lucru pozitiv este că tot acest proces va fi transparent pentru utilizatori. În ceea ce privește siguranța, nu veți putea să deblocați telefonul cu o fotografie, nici măcar cu o mască realizată de profesioniști nu ați putea păcăli sistemul. În ceea ce privește numerele, în timp ce șansele ca cineva să vă deblocheze telefonul cu Touch ID-ul era de 1 din 50 000, pentru Face ID acest număr este de 1 din 1 000 000 – ceea ce reprezintă o creștere considerabilă.

Similar cu Touch ID-ul, datele despre ID-ul feței vor fi stocate numai pe iPhone, nu vor fi transmise pe Internet sub nici o formă.

Camera

Desigur, este cea mai bună care a existat vreodată. Iată doar elementele de bază: soluție verticală de lentile duale, dintre care una are f / 1,6, în timp ce cealaltă are f / 2,4; patru blițuri cu diferite tonuri fiecare și, în plus, ambele camere beneficiază de stabilizarea optică a imaginii.

Pe fața telefonului se află o cameră TrueDepth, și a fost făcută foarte inteligentă pentru a putea lucra cu Face ID-ul. O veți putea folosi pentru a face fotografii folosind modul portret și să utilizați noul mod Portrait lighting care este încă în versiunea beta.

Alte caracteristici

Evident, standardul de încărcare fără fir Qi nu putea rămâne în afara iPhone X. În plus, Apple a anunțat și sosirea unui nou suport de încărcare, noua generație de încărcătoare wireless, sub numele de AirPower. Puteți încărca toate produsele Apple, iPhone, Apple Watch, și chiar și AirPod-urile (în cazul în care aveți noua carcasă cu încărcare fără fir) cu ajutorul acestuia. Această tehnologie va fi lansată anul viitor și va aduce ecosistemul Apple mai aproape de utilizator.

Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu durata de viață a bateriei, indiferent cât de mare este noul ecran sau cât de mare este rezoluția acestuia. Ca să nu mai vorbim de procesorul extrem de puternic. Cumva inginerii au reușit să adauge încă două ore de funcționare iPhone-ului X în comparație cu iPhone-ul 7.

De asemenea, este certificat IP68 pentru rezistența la praf și apă.

Cât costă și când va fi disponibil?

Prețul acestui dispozitiv va începe de la 999 de dolari în SUA. Va fi disponibil în două versiuni de stocare: 64 GB și 256 GB. Precomenzile vor începe în SUA pe 27 octombrie, în timp ce livrările vor începe pe 3 noiembrie, adică exact la timp pentru sezonul de sărbători.

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!