imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple lansează Apple Watch Series 3 și Apple TV 4K


Zvonurile au fost adevărate, Apple a introdus Apple Watch Series 3 și Apple TV 4K pe lângă cele trei noi modele iPhone. Watch-ul se va putea conecta la rețelele LTE, în timp ce Apple TV, motorizat de procesorul A10X, va putea reda filme și jocuri la calitate 4K, cum îi spune și numele de altfel. Să vedem care sunt noile caracteristici!

Apple Watch Series 3

Tim Cook a anunțat noua generație de ceasuri, care a înregistrat o creștere de 50% față de anul trecut, permițând Apple Watch-ului să devină smartwatch-ul numărul unu în lume. Cifrele pe care Cook le-a prezentat apoi au fost de-a dreptul impresionante. El a vorbit despre o satisfacție a clienților de 97%, nemaiîntâlnită în industrie. După introducerea lui Cook, am avut ocazia să vizionăm un videoclip în care au fost prezentate diferitele lucruri pentru care puteți utiliza un Apple Watch. Au vorbit despre asta și la WWDC.

Cook l-a chemat pe Jeff Williams pe scenă. Acesta a vorbit mai întâi despre noile activități sportive pe care le poți practica purtând ceasul. Ceasul va afișa, de asemenea, date privind ritmul cardiac de odihnă. Williams a vorbit și despre faptul că Apple Watch-ul nu este numai cel mai popular ceas din lume, ci și cel mai popular dispozitiv de monitorizare a ritmului cardiac. El va măsura de asemenea ritmul cardiac de recuperare, adică timpul necesar pentru a recâștiga ritmul cardiac de repaus după un antrenament și ne va anunța atunci când ritmul cardiac este ridicat atunci când nu pare că suntem activi.

Williams a vorbit de asemenea despre studiul efectuat de Apple în parteneriat cu Stanford Medicine. Se pare că încep să apară primele rezultate ale acestuia: utilizând datele adunate cu ajutorul Apple Watch acesta va putea detecta modele nefirești ale ritmului cardiac. WatchOS 4 va fi disponibil pentru descărcare începând cu data de 19 septembrie. La final, au introdus Apple Watch Series 3, care va sosi cu suport LTE.

Acest lucru ne va permite accesarea conținutului Apple Music direct de pe ceas, dar va fi util și pentru Siri și aplicația Maps. Seria 3 va avea un procesor dual core cu 70% mai rapid decât înainte și au anunțat și cipul W2 care va face posibilă conexiunile Bluetooth și WiFi de până la 85% mai rapide, în timp ce consumul de energie va fi redus cu 50%. Ceasul va avea aceeași grosime ca Seria 2.

În timpul prezentării, au avut un demo despre cât de ușor și util va fi să ai o conversație telefonică cu ajutorul ceasului în timp ce faceți, de exemplu, surfing. Ceea ce trebuie să știți despre acest lucru este că ceasul va utiliza o cartelă SIM virtuală și nu va trebui să aveți un număr separat pentru aceasta, ea o va „imita” pe cea pe care o aveți în iPhone. Un fapt care merită precizat este faptul că însăși ecranul va fi antena iar vârful coroanei va fi roșu.

Prețul Seriei 3 fără LTE va începe de la 329 de dolari, în timp ce Apple Watch Series 3 cellular va costa 399 de dolari. Seria 1 va costa 249 de dolari. Comenzile din Statele Unite vor începe pe 15 septembrie, în timp ce livrările vor începe pe 22 septembrie.

Apple TV 4K

Dupa Williams, Cook s-a întors pe scenă pentru a prezenta Apple TV. El a intrat direct în subiect și ne-a introdus Apple TV 4K. Numele produsului ne spune foarte multe.

Eddy Cue a continuat prezentarea, și a vorbit redarea conținutului la o rezoluție 4K HDR (10 Dolby Vision). Dispozitivul a primit la rândul său deja familiarul procesor A10X, ceea ce înseamnă că unitatea GPU va fi de până la patru ori mai rapidă decât cea pe care o avea A8. Probabil că nici nu trebuie să menționăm că acest lucru va aduce Apple TV 4K și mai aproape de generațiile actuale de console: au vorbit și despre asta în timpul Keynote-ului, la fel cum au vorbit și despre Metal 2. Filmele 4K vor costa la fel de mult ca conținutul HD, iar achizițiile pe care le-ați făcut deja vor fi disponibile pentru descărcare în calitate 4K pentru noul Apple TV 4K.

Compania de jocuri ThatGameCompany a fost de asemenea prezentă la Keynote: ei au vorbit despre cât de aproape este Apple TV 4K de a afișa jocurile video tradiționale. Desigur, chiar dacă hardware-ul este capabil de acest lucru, va fi nevoie de dezvoltatori pentru ca acest proiect să aibă succes, dar este chiar interesant ce va face Apple despre acest lucru. Suntem foarte curioși să vedem cu ce soluție vor veni.

Apple TV 4K va avea două variante de stocare, una de 32 Gb și una de 64 GB. Prețul va începe de la 179 de dolari și se vor putea face precomenzi în SUA începând cu 15 septembrie, iar livrările vor începe pe 22 septembrie.

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!