imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple își va extinde data center-ul din Reno


Apple își va extinde data center-ul din Reno Technology Park din Nevada prin construcția unuia nou învecinat celui deja existent. Compania a cerut deja autorităților din Washoe, statul Nevada, autorizația necesară demarării a ceea ce se numește „Project Huckleberry”. Acesta este foarte similar Proiectului Mills deja finalizat.

Este un nou complex de clădiri dar pare a fi vorba despre același plan ca cel al proiectului Mills, doar întors perpendicular pe est.

Aceasta este declarația lui Trevor Lloyd arhitect șef în cadrul “Washoe County Planning and Development’s Community Services” pentru “Reno Gazette-Journal”.

Proiectul inițial pentru data center-ul Apple a fost aprobat în 2012 și a inclus o reducere a taxelor acordată companiei care va totaliza suma de 89 milioane dolari.

Continuarea investițiilor în această locație este o confirmare a impactului pe termen lung al proiectelor de mari centre de date, a declarat Mike Kazmierski, președinte și CEO al Autorității de Dezvoltare Economică din Western Nevada.

„Când ai investit zeci și sute de milioane de dolari într-un mare proiect de centru de date, nu ai planuri de relocare după trei ani” a spus Kazmierksi. „Este un proiect pe termen lung.”

În ciuda criticilor care implică utilizarea apei și a numărului mic de locuri de muncă create, centrele de date, cum este și proiectul Apple, au un impact pozitiv asupra economiei, a mai adăugat Kazmierski. Deal-ul cu Apple a marcat începutul unei serii de proiecte de dezvoltare economică foarte benefice pentru regiune, inclusiv investiția de 5 miliarde dolari în Gigafactory-ul Tesla Motors.

Unii oameni cred că impactul centrelor de date nu este atât de important dar a spune că nu are un impact pozitiv înseamnă a te uita numai la anumite criterii înguste și nu imaginea de ansamblu.

a spus Kazmierski.

sursa: AppleInsider, Reno Gazette-Journal

MacBook Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!