imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple investește 45 de milioane de dolari într-un centru de cercetare-dezvoltare în China


În luna august, cei de la Apple anunțau construcția primului centru de cercetare și dezvoltare din China până la sfârșitul acestui an. Acum au apărut și primele date mai concrete despre acest proiect.

Este vorba despre o investiție de 45 milioane de dolari pe care gigantul din Cupertino o va realiza pentru construcția noului centru, iar acesta se va realiza în Zhongguancun Science Park din capitala chineză Beijing. Acolo vor lucra 500 de angajați și se vor concentra pe dezvoltarea de tehnologii avansate, inclusiv componente hardware pentru computere și telecomunicații, dar și echipamente audio și video pentru alte produse.

appleChinaResearch_cover

Tim Cook a făcut promisiunea de a construi acest centru în cadrul unei vizite pe care a făcut-o în China acum două luni. Decizia pare a veni ca soluție a unor probleme pe care Apple le-a întâmpinat în ultimul timp pe piața chineză, legate atât de legislația locală cât și despre concurența din partea companiilor locale. Problemele sunt percepute, de analiștii bursieri, a fi destul de grave pentru companie, înregistrându-se o scădere a ritmului de creștere a cotei de piață în condițiile în care China era până anul trecut zona în care era înregistrată cea mai mare creștere. Trebuie precizat că în ciuda acestor probleme, iPhone 7, lansat luna trecută, a înregistrat vânzări foarte bune pe piața chineză, anumite capacități și modele epuizându-se foarte repede.

Un alt motiv pentru construcția acestui centru poate fi și faptul că Apple este interesată să recruteze cel mai calificat personal în materie de cercetare, iar unii dintre acești specialiști nu sunt neapărat interesați să se mute în SUA. De altfel zona, Zhongguancun Science Park, este denumită de multe ori „Silicon Valley”-ul Chinei. Apple a deschis mai multe astfel de centre în întreaga lume, în țări precum Franța, Israel, Japonia, Suedia sau Marea Britanie.

sursa: 9to5Mac

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!