imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple a introdus iPhone 8 și 8 Plus


Așa cum ne așteptam deja, Apple a introdus trei noi iPhone-uri. Au făcut un lucru neconvențional anul acesta: seria iPhone 7 și 7 Plus nu este urmată de seria „s”, ci de următorul număr. Să vedem cum arată iPhone 8 și 8 Plus.

Design

Am putut vedea o istorie foarte interesantă a evoluției generațiilor iPhone, App Store, ecranul retina, revoluția camerei, Siri și toate celelalte. Să începem cu designul produsului. Cele două noi iPhone-uri au spatele de sticlă pentru prima dată de la iPhone 4s încoace. Dispozitivele sunt rezistente la apă și praf. Temerile noastre au fost nejustificate, sticla va fi foarte rezistentă. Abia așteptăm să vedem primele teste de impact.

Hardware

Au primit difuzoare cu 25% mai puternice și un nou procesor cu șase nuclee numit A11 Bionic datorită căruia dispozitivele au devenit cu 70% mai rapide decât generația anterioară. GPU-ul este, de asemenea, cu 30% mai puternic. Pare un pas înainte semnificativ, dar trebuie văzut în practică care vor fi diferențele față de iPhone 7.

Camera

S-a vorbit și despre cameră în timpul prezentării, în plus, am putut vedea câteva lucruri destul de interesante. În primul rând, Apple crede că acest dispozitiv va putea să facă fotografii chiar mai frumoase decât generația anterioară. Sistemul de focalizare automată a devenit și mai rapid. Camera 12PM poate lăsa 83% mai multă lumină să ajungă la senzor – versiunea Plus va avea valori de 1,8f și 2,8 – iar senzorul este complet nou.

Phil Schiller a petrecut ceva timp în detalierea noilor funcții ale aplicației foto. Modul portret în iPhone 8 Plus va utiliza un algoritm de iluminare complet nou și, la fel ca anul trecut, va fi lansat doar ca versiune beta la început. Spectacolul a continuat să detalieze caracteristicile video. Camera va percepe adâncimea imaginii și va încerca să prezică următorii pași și să optimizeze algoritmul pentru a crea cele mai bune imagini posibile.

Rezoluțile 4K 60fps și 1080p 240fps ar putea fi spectaculoase, până acum puteam face fotografii doar în 720p. De asemenea, le puteți configura: prima poate crea înregistrări de cea mai bună calitate, în timp ce cea de-a doua va putea crea imagini uimitoare la o rezoluție foarte înaltă în modul ralanti.

Realitate augmentată

Am ajuns în cele din urmă la caracteristica despre acre s-a vorbit cel mai mult și de altfel și cel mai interesant subiect: realitatea augmentată. Aceasta a fost deja menționată în legătură cu noile iPad Pro-uri. Au fost prezente și demonstrații ale acesteia la Keynote, unde am putut vedea nu doar jocuri, ci și o aplicație pentru astronomie, și multe alte mijloace de a o folosi. După lansarea ARKit, cei mai mari dezvoltatori de jocuri au început să folosească noua oportunitate pentru vedea cum o pot întoarce în avantajul lor. Altri Games a prezentat în cadrul Keynote-ului câteva dintre lucrurile la care au lucrat în timpul verii.

Am putut vedea un demo foarte interesant de jocuri. Sunetul poate deveni mai tare sau mai silențios, în funcție de cât de mult te apropii sau te îndepărtezi de elementele virtuale ale realității „mixte”.

Încărcarea fără fir

Apple crede, de asemenea, că viitorul se află în tehnologiile fără fir. Gândiți-vă la căștile AirPods sau Beats. De acum ne vom putea încărca și telefoanele fără fir. Zvonurile s-au confirmat, iPhone 8 și 8 Plus se vor putea încărca fără fir mulțumită spatelui de sticlă. Dispozitivele vor respecta standardul Qi care ne va face viața mai ușoară. IKEA creează mobilier compatibil cu această tehnologie.

iPhone 8 va fi disponibil în Statele Unite începând cu 22 septembrie în trei culori și în versiunile de 64GB și 256GB iar prețul va începe de la 699 de dolari. Versiunea Plus va fi disponibilă în trei culori și două dimensiuni de stocare iar prețul va începe de la 799 de dolari. Versiunea finală de iOS 11 va fi disponibilă pentru descărcare începând cu data de 19 septembrie.

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!