imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple înlocuiește emoji-ul care reprezintă un revolver cu un pistol cu apă


Apple va înlocui emoji-ul care reprezintă un revolver cu un pistol cu apă, începând cu versiunea iOS 10 a cărei lansare este prevăzută în septembrie. În contextul dezbaterii uriașe care are loc peste ocean în ceea ce privește dreptul de a deține arme de foc, generate de numeroasele victime ale folosirii acestora, această decizie pare o mișcare „înțeleaptă” în bătălia de a menține America sigură.

Schimbarea acestui emoji nu este un semn al unei corectitudini politice care a depășit limitele. Este o decizie înțeleaptă, un pas mic în lupta-pe care în prezent o pierdem-de a păstra America sigură. Trebuie să mutăm discuția spre prevenirea crimelor, și nu spre apărarea unor legi care aveau sens pentru un grup de bărbați din Anglia în 1776 și care pur și simplu nu mai au sens după 240 de ani

scriu cei de la The Guardian.

Apple nu a publicat o declarație oficială care să explice motivele acestei schimbări, ci doar o prezentare care descrie „frumoasă redesenare a popularelor emoji”. „Din perspectiva PR-ului, este o mărturie” legată de cultura armelor care nu ar fi putut fi exprimată mai puternic, în condițiile în care ar fi fost nepotrivit pentru gigantul din Cupertino să exprime o poziție publică în ceea ce privește poziția împotriva armelor de foc și a violenței pe care o întrețin.

Potrivit ziarului Le Figaro, prin noile emoji Apple își concretizează angajamentele asumate față de Unicode, consorțiul însărcinat cu standardizarea emoji-urilor pe rețelele sociale, smartphone-uri și web.

În iunie, Apple s-a opus creării de noi emoji-uri care să reprezinte arme de foc. Împreună cu Microsoft, Apple a votat împotriva unui emoji care să reprezinte o pușcă, dorită de Unicode pentru a celebra proba de tir de la Jocurile Olimpice de la Rio. „Această poveste cu pușca arată că marile companii din IT realizează într-adevăr importanța emoji-urilor”, a declarat Mark Davis, fondatorul Unicode.

iOS-10-emoji

Le Figaro anunță că nouă versiune iOS 10 va include sute de noi emoji, printre care drapelul curcubeu, familii monoparentale sau profile feminine de meserii.

sursa: The Guardian, Le Figaro, Apple

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!