imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple îl reangajează pe Evan Doll, co-fondatorul Flipboard


Apple intenționează să își extindă serviciile din domeniul sănătății și în acest scop compania l-a reangajat pe co-fondatorul Flipboard, Evan Doll. Potrivit profilului de LinkedIn al acestuia, Doll va lucra în departamentul software dedicat serviciilor din domeniul sănătății, funcția acestuia fiind de director of health software engineering.

Doll a lucrat la Apple în perioada 2003-2009 ca inginer software, concentrându-se pe dezvoltarea unui sistem de operare pentru iPhone. În 2009, la un an după lansarea App Store, Doll a plecat de la Apple pentru a co-fonda aplicația de știri Flipboard.

Apple a început să își consolideze echipa de ingineri pentru aplicațiile de sănătate, angajându-i la începutul acestui an pe fondatorul Sage Bionetworks, Stephen Friend, și pe fostul șef al Nest Labs technology, Yoky Matsuoka.

Potrivit Bloomberg, Tim Cook dorește să poziționeze Apple Watch-ul ca pe un accesoriu de wellness în încercarea de a câștiga o „parte” din industria de sănătate a Statelor Unite, în valoare de 4.6 trilioane de dolari.

Momentan nici purtătorul de cuvânt al Apple, dar nici Evan Doll nu au comentat mișcarea companiei de a-l reangaja.

Noul sistem de operare creat special pentru Apple Watch, care va fi lansat pe piață în cursul acestui an, inlcude o plasare mai proeminentă pentru măsurile de urmărire ale activității fizice și o aplicație care ghidează utilizatorii în exerciții de respirație ce au ca scop relaxarea.

Breathe-cover

Potrivit 9to5.com, un raport apărut la începutul anului arăta că Apple lucrează la un „dispozitiv revoluționar” în domeniul sănătății, care va fi lansat cândva anul viitor. Cu toate acestea, raportul nu a oferit alte detalii despre capacitățile dispozitivului în afară de urmărirea nivelului de zahăr din sânge și a ritmului cardiac. Cu toate că ar părea mai logică îmbunătățirea Apple Watch și transformarea acestuia într-un dispozitiv de sănătate, acest lucru ar dăuna foarte tare dezvoltării ceasului întrucât în SUA orice dispozitiv care este catalogat ca dispozitiv medical trebuie să obțină avize FDA(Food and Drug Administration), proces care durează foarte mult.

sursa: Bloomberg, 9to5Mac

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!