imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple, Google, McDonald’s și IKEA își vor apăra miercuri întelegerile fiscale în fața Parlamentului European


Apple, Google, McDonald’s și IKEA vor fi audiate miercuri în Parlamentul European în dosarul privind optimizarea fiscală acuzată de blocul comunitar în cazul marilor multinaționale, scrie Reuters.

O audiere similară a fost organizată în noiembrie anul trecut, când și-au pledat cauza Anheuser-Busch InBev, Google și alte opt companii.

Comisia Europeana investighează mai multe cazuri în încercarea de a stabili dacă au fost încălcate regulile europene care interzic acordarea de avantaje fiscale prin înțelegeri speciale legate de taxele plătite.

Starbucks a declinat invitația de a se prezenta în Parlamentul European, după ce a contestat o decizie a Comisiei care a cerut autorităților olandeze să recupereze 30 de milioane de euro de la această companie.

Aceeași decizie a fost luată de Fiat Chrysler Automobiles, care a contestat și ea o hotărâre legată de avantaje fiscale în Luxembourg.

Cauza IKEA va fi pledată de șeful Inter IKEA Group, Soren Hansen.

Institutions_europeennes_IMG_4300

Bruxellesul a demarat o amplă ofensivă împotriva optimizării fiscale a multinaționalelor, acuzând pierderi din impozite de zeci de miliarde de euro.

Inițiativa a stârnit nemulțumirea secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew, care a criticat multiplicarea anchetelor executivului european, într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta a citat cazurile unor multinaționale precum Apple, Google, Amazon sau McDonald’s și a afirmat că aceste anchete s-ar baza pe o interpretare extinsă a regulilor europene.

UE „impune penalități de o maniera retroactivă pe baza unei noi interpretări extinse a ajutoarelor de stat (…) și pare să vizeze companiile americane de o manieră disproporționată”, a spus Jack Lew, citat de Boursorama.

sursa: Reuters, Boursorama

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!