imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple figurează cu 5 produse în topul celor mai influente gadget-uri din toate timpurile realizat de revista Time


Locul 1: iPhone

Telefonul iPhone lansat de Apple în 2007 este considerat de revista americană Time drept cel mai mai influent gadget creat vreodată. Time a realizat un top al celor mai influente 50 de gadget-uri din lume și a rezervat primul loc acestui telefon deoarece:

Apple a fost prima companie care a pus în buzunarul a milioane de oameni un computer cu adevărat puternic

iPhone

Deși, tehnic, smartphone-urile existau de ani de zile, niciun astfel de aparat nu ajunsese la un grad de accesibilitate și de frumusețe ca celebrul iPhone, scrie revista americană.

Notând ecranul plat, dar și display-ul cu butoane care apar „atunci când ai nevoie”, Time subliniază că „ceea ce a făcut iPhone-ul atât de remarcabil era softul său”, dar și magazinul de aplicații introdus ulterior, AppStore.

iPhone a popularizat aplicațiile pentru mobile, schimbând pentru totdeauna felul în care comunicăm, ne jucăm, cumpărăm, muncim și ne îndeplinim multe dintre sarcinile zilnice

arată Time.

După televizorul Sony Trinitron, pe locul trei în acest top regăsim Apple Macintosh, lăudat pentru interfața prietenoasă cu utilizatorii și mouse-ul ușor de folosit.

Apple-1987-cover

Dacă succesul softului Windows și costurile mari au ținut ușor în umbră Mac-ul pentru masele de consumatori, acest aparat a

stabilit pentru totdeauna standardul modului în care ființele umane interacționează cu computerele

iPod, precursorul iPhone și modelul care a inspirat linia de telefoane mobile, este clasat pe locul 9 în topul celor mai influente gadget-uri.

Chiar dacă existau și alte MP3-uri înainte de iPod, modelul creat de Apple a convins fanii muzicii să renunțe în masă la CD playere. Time consideră că importanța iPod-ului depășește cu mult sfera muzicii, acesta reprezentând, de fapt, primul pas de introducere a produselor prietenoase ale Apple unei întregi generații.

Pe listă mai găsim două produse Apple: iPad și iBook.

Cu toate că iPad-ul nu a fost prima tabletă, era radical diferită de tot ceea ce exista înainte. Modelele precedente, precum GriDPad și Palm Pilot, aveau ecrane mai mici pe care userii le foloseau cu ajutorul unui stylus. Atât caracteristicile sale, cât și faptul că Apple a vândut 300.000 de unități chiar în prima zi de lansare, îi aduc iPad-ului locul 25 în topul Time.

iBook_G3_Clamshell_trio

Pe locul 38 regăsim iBook-ul, care, în ciuda unui aspect care nu mai pare la modă azi, a fost primul laptop care a oferit acces wireless.

sursa – Time

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!