imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple, faceți monitoare! – Opinie


Monitorul Thunderbold de la Apple a fost scos din ofertă în această vară. Atunci ne-am pus speranța că vor lansa un nou monitor 5K în această toamnă. Dar iată că nu au făcut-o. Mai mult decât atât, se pare că acesta nu va mai apărea vreodată și asta pare a fi o decizie surprinzătoare din partea lor.

Înaintea întreruperii comercializării sale acum câteva luni, Apple Thunderbolt Display nu a mai fost actualizat din 2011 , ocazie cu care a fost publicat și un scurt comunicat:

Oprim producția Apple Thunderbolt Display. Va mai fi disponibil pe Apple.com, în magazinele Apple și în cele ale Resellerilor Autorizați în limita stocului disponibil. Există o mare varietate de opțiuni foarte bune, oferite de alți producători, disponibile utilizatorilor Mac.

Chiar dacă speranța moare ultima, a devenit destul de evident că Apple nu plănuiește apariția unui nou monitor care să poarte logo-ul lor, după lansarea noului MacBook Pro. Au introdus în timpul prezentării un monitor LG. De altfel, ei au confirmat jurnaliștilor la discuțiile de după respectiva prezentare faptul că compania se retrage din această industrie.

O greșeală foarte mare după părerea noastră. Haideți să presupunem că ne schimbăm laptopul cu un MacBook Pro de 15” cu Touch Bar (atunci când va fi disponibil, probabil anul viitor …). Noul portabil va fi foarte capabil și va putea lucra foarte bine cu un monitor 5K. Ok, haideți să ne imaginăm că vom achiziționa un alt monitor pentru noul laptop. Aici apare problema. Nu este nici un monitor Apple disponibil. Am putea achiziționa monitorul LG pe care l-au sugerat cei de la Apple în timpul prezentării, dar marea problemă este că acesta este din punct de vedere al design-ului urât.

Este foarte greu să înțelegem raționamentul celor de la Apple. Toate dispozitivele pe care le folosim sunt Apple. Ceasul, portabilul, telefonul, chiar și router-ul și hard disk-ul extern pe care facem backup-urile. Și asta nu este întâmplător. Dacă-ți plac produsele Apple știi că ele formează un ecosistem și toate lucrează foarte bine împreună. Nu trebuie să-ți faci probleme despre driverele diferiților producători, toate dispozitivele funcționează foarte bine împreună imediat ce le scoți din cutie fără nici un efort.

Are loc în acest peisaj un monitor LG? Nu mă înțelegeți greșit, nu am nici o problemă cu produsele LG. Performanțele monitorului sunt foarte bune, mai mult ca sigur, dar pur și simplu arată stupid așezat lângă un MacBook Pro.

Mai mult decât atât, cei de la Apple au deja o soluție 5K, iMac-ul de 27” are un astfel de monitor. Un monitor 5K excelent. Bineînțeles că și acesta are un ecran LG, dar de ce nu cumpără cei de la Apple mai multe astfel de ecrane pentru a le pune în carcasele lor de aluminiu? Le-ar putea foarte vinde foarte bine, le-ar putea dota cu difuzoare și porturi USB, care ar elimina și teama de noul port USB-C pe care și-au manifestat-o utilizatorii după lansarea noului MacBook Pro.

03_monitors

Am avea probabil nevoie de o tastatură externă cu Touch Bar încorporat, pe care am cumpăra-o cu siguranță, ceea ce ar genera profituri noi pentru Apple. Bine, o să avem nevoie de o astfel de tastatură și dacă vom folosi un monitor LG cu noul MacBook Pro, din moment ce Touch Bar-ul de pe tastatura laptopului nu va mai fi accesibil în timp ce îl legăm pe acesta la un monitor extern.

Acestea fiind spuse, suntem foarte triști să constatăm că Apple scoate așa ușor din gama sa de produse monitorul și ni se pare o decizie foarte greu de explicat. Poate totuși își vor schimba părerea la un moment dat.

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!