imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple domină clasamentul satisfacției clienților pentru al 13-lea an consecutiv


Cei de la American Customer Satisfaction Index (ACSI) au publicat rezultatele unui studiu, realizat în SUA, despre satisfacția clienților în ceea ce privește calculatoarele personale (PC), portabilele și tabletele. Studiul este mai amplu, având ca subiect general electronicele și aparatele de uz casnic, dar noi ne vom concentra, cum spuneam mai sus doar asupra PC-urilor, portabilelor și a tabletelor.

În primul rând cei de la ASCI notează faptul că a fost întrerupt declinul, care dura deja de trei ani, în ceea ce privește satisfacția consumatorilor atunci când vine vorba de PC-uri (au fost incluse la categoria PC: desktop-urile, laptop-urile și tabletele).

Categoria PC-uri a înregistrat o creștere procentuală de 1,3, ajungând la indicele 78%. Luând fiecare categorie în parte, iată ce s-a întâmplat comparativ cu rezultatele aceluiași clasament realizat anul trecut. În ceea ce privește desktop-urile, acestea conduc în continuare, înregistrând de trei ani aceeași cotație, obținând 81 de puncte dintr-un total de 100, cu 3 puncte mai mult decât media categoriei PC-urilor din care face parte. Abia la categoriile: portabile și tablete; au apărut modificări, acestea înregistrând creșteri. Laptopurile au avut o creștere de 3 puncte procentuale ajungând la 77%. De asemenea și tabletele au înregistrat o creștere, chiar mai mare decât cea a portabilelor, de 4 procente atingând astfel cota de 78%.

ACSI

În acest context este interesantă remarca lui Claes Fornell, fondatorul și directorul ACSI:

Într-o lume din ce în ce mai mobilă, smartphone-urile sunt competitorul direct care amenință vânzările de PC-uri, iar tabletele nu sunt încă în măsură să rezolve această problemă, așa cum industria de profil a sperat.

La categoria PC, Apple, cu Mac-urile și iPad-urile sale, și-a păstrat scorul de 84 puncte procentuale, devansând Samsung care a ocupat locul doi cu 83%, fiind foarte aproape de scorul celor din Cupertino. Interesant aici este faptul că Samsung a ajuns în aceasta poziție înregistrând o creștere de 6 procente în timp ce Apple a stagnat.

acsi 2016

Fornel a făcut o declarație și despre acest subiect spunând că:

Foarte interesant este faptul că cele două companii care conduc în clasamentul „smartphone satisfaction” conduc de asemenea și în cel al industriei PC, chiar dacă au viziuni foarte diferite atunci când vine vorba despre viitorul tabletelor. Apple vizează consumatorii business adăugând tabletelor sale caracteristici asemănătoare celor ale portabilelor, în timp ce tabletele Samsung sunt prezentate ca dispozitive pentru entertainment și browsing, nu ca înlocuitoare pentru laptopuri.

sursa: MacRumors, ASCI

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!