iPhone6s Battery

Apple: Diferențele de autonomie a bateriei la noile iPhone 6S sunt minime

#Noutăți
2015. 10. 09.

Diferențele în autonomia bateriei la unitățile iPhone 6S Plus sunt minimale, spune Apple.

S-a speculat, în ultimele zile, că autonomia bateriei noilor modele de iPhone 6s și 6s Plus ar varia în funcție de chipul din interiorul acestora. Apple folosește chip-uri fabricate de Samsung și de Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC). Unii utilizatori au constatat că unitățile de iPhone care sunt dotate cu chip TSMC ar avea o autonomie a bateriei mai mare decât cele ce au chip Samsung.

Astăzi, un purtător de cuvânt al Apple a declarat că: “Datele noastre de testare și cele adunate de la utilizatori arată că autonomia reală a bateriei de la iPhone 6S și iPhone 6S Plus, chiar și ținând cont de diferențele de componente, variază în limita a doar 2 până la 3 la sută”.

Acesta a mai declarat că aceste teste care solicită continuu procesoarele A9 proiectate de Apple nu sunt relevante în condițiile reale de utilizare. Este puțin probabil ca o persoană să vizioneze filme și să navigheze pe Internet în același timp, pentru ore în șir.

“Este o modalitate înșelătoare de a măsura durata de viață a bateriei din lumea reala”, a declarat compania.

Apple a declarat de asemenea că fiecare chip “întrunește cele mai înalte standarde Apple pentru a furniza performanțe incredibile și a avea o autonomie cât mai mare a bateriei .”

sursa: ENGADGET, CNET