imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple a dezvoltat mai mult legătura dintre hardware și software cu iPhone X


Cea mai mare actualizare implementată în cele trei noi iPhone-uri introduse nu cu mult timp în urmă este procesorul A11 Bionic. Acesta arată o diferență semnificativă în comparație cu generațiile anterioare de iPhone și cu oricare dintre modelele competiției. Un motiv este faptul că Apple a creat fiecare chip plasat în modelele sale, inclusiv GPU-ul.

În această primăvară au apărut știri potrivit cărora Apple a anulat acordul pe care-l aveau cu Imagine Technologies cu privire la cip-urile grafice din iPhone. Cei de la Imagine Technologies au reacționat pornind o serie de procese împotriva Apple, spunând că nu vor putea produce GPU-uri fără a nu încălca niciunul dintre brevetele Imagine Dragons.

În timpul Keynote-ului, Apple a vorbit despre o evoluție considerabilă în ceea ce privește procesorul A11 Bionic cu șase nuclee. Cele două nuclee mai slabe sunt cu 25% mai puternice, în timp ce cele patru nuclee mai puternice sunt cu 75% mai puternice decât cele ale cipului precedent A10 Fusion. Două zile mai târziu, vicepreședintele de vânzări Apple, Phil Schiller, și vicepreședintele tehnologiilor hardware, Johny Srouji, au dat un interviu pentru Mashable, în care au vorbit despre psihologia din spatele acestor evoluții, nu despre cifre.

„Nu sunt doar piese Lego stivuite împreună, echipa a proiectat [componentele A11 Bionic] pentru a lucra împreună”, a spus Schiller.

A fost întotdeauna unul dintre desideratele companiei acela de a realiza și hardware-ul și software-ul sub același acoperiș. Așa se face că cele două componente funcționează împreună în modul cel mai eficient sub capota iPhone-ului. Apple a rămas neînvinsă în acest domeniu. Phil a vorbit de asemenea despre faptul că GPU-ul creat in-house este un alt pas înainte.

Bineînțeles, indiferent de cât de mult nu îi pasă lui Phil Schiller de cifre, testele preliminare arată un real progres în ceea ce privește procesoarele. Ce poate face A11 Bionic este destul de impresionant comparativ cu MacBook Pro. Să nu uităm și de neural engine-ul care, de asemenea, realizează învățarea inteligenței artificiale chiar în interiorul dispozitivului. Acest lucru este semnificativ deoarece, de exemplu, calculele legate de Face ID nu sunt efectuate de GPU, ci de către această componentă, ceea ce este foarte benefic pentru conservarea energiei.

sursa: Apple Insider

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.