imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple dezvoltă un nou standard audio Hi-Resolution?


În weekend a avut loc în Tokio Portable Audio Festival. Acolo cei de la Macotakara au discutat cu oameni relevanți din industrie care sunt “familiari” cu ceea ce se întâmplă la Apple și au aflat că un nou standard de streaming audio este de așteptat să fie lansat de Apple cât de curând.

“Conform unor oameni din industrie familiari cu Apple, ale căror produse au fost expuse la PORTABLE AUDIO FESTIVAL 2015, compania a dezvoltat un nou standard de streaming Hi-Res 96kHz/24bit în 2016.

Portul Lightning împreună cu iOS 9 oferă suport până la 192kHz/24Bit, dar nu avem nici o informație despre frecvența de sampling pentru muzica descărcată din Apple Music.”

Această știre vine să confirme deja vehiculatele zvonuri despre posibila viitoare dispariție a binecunoscutului conectorului jack de 3,5 mm de pe dispozitivele iOS. Oare aceste modificări au ca scop și posibilitatea de a produce dispozitive iOS și mai subțiri? Ar fi practic un iPhone și mai subțire? Dacă se concretizează aceste zvonuri este foarte probabil că vor apărea și noi adaptoare.

Pe de altă parte există deja producători care au în portofoliu căști cu conector Lightning, cei de la Philips și JBL spre exemplu, dar și alții. Din păcate prețurile căștilor cu conector Lightning sunt destul de mari și se comercializează doar în SUA momentan. Modelul de la Philips, Fidelio NC1L, se comercializează la 299 dolari, iar Reflect Aware, modelul de la JBL, are un preț de vânzare de 160 dolari.

Philips Fidelio NC1L
Philips Fidelio NC1L | Sursa foto: Digital Trends
JBL_ReflectAware_Blue_
JBL Reflect Aware | Sursa foto: JBL

Puteți folosi aceste căști direct conectându-le la portul Lightning al dispozitivelor iOS. O problemă care apare folosind aceste căști este aceea că nu mai este posibil să încărcați telefonul sau tableta și să ascultați și muzică în același timp. Probabil vor apărea adaptoare care să permită acest lucru. În mod evident mai există varianta căștilor bluetooth dar acestea sunt într-o altă gamă de prețuri și rămâne de văzut dacă vor putea oferi suport pentru noul standard audio.

sursa: Apple Insider, MacRumors

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!