imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple deschide un laborator de cercetare imagistică la Grenoble în Franța


După anunțul deschiderii centrului pentru developeri din Napoli iată că a apărut o știre despre un nou centru de cercetare Apple în Franța.

Conform Le Dauphiné Libéré (via iPhone.fr), Apple va deschide un centru de cercetare de 800 metri pătrați, unde vor lucra 30 de ingineri, în centrul orașului Grenoble. Acesta fiind denumit informal și capitala Alpilor. Principalul motiv în alegerea orașului pare a fi colaborarea pe care compania o are cu cei de la STMicroelectronics care au capacități de producție și de cercetare în zonă. Aceștia fiind un furnizor de componente pentru diferite produse Apple printre care iPhone și Apple Watch.

Compania franco-italiană STMicroelectronics a furnizat Apple cu giroscoape pentru iPhone, până la modelul iPhone 5 inclusiv, după care, datorită unor probleme de calibrare a acestora, Apple a ales să achiziționeze pentru următoarele modele, începând cu iPhone 5s, aceste componente de la producătorul german Bosch. Giroscoapele împreună cu accelerometrele din interiorul iPhone sunt responsabile pentru stabilizarea imaginii la filmare sau pentru realizarea imaginilor panoramice. La ora actuală stabilizarea, despre care vorbeam mai devreme, este realizată la iPhone 6s prin software în timp ce la modelul iPhone 6s Plus aceeași stabilizare este realizată cu ajutorul componentelor hardware.

Efortul vine să confirme importanța din ce în ce mai mare pe care o au calitatea și caracteristicile camerei foto incluse în iPhone, acestea devenind unul din avantajele competitive majore ale smartphone-ului produs de Apple în fața concurenței. De altfel pentru a face și mai vizibile avantajele camerei din iPhone și a imaginilor pe care aceasta le poate surprinde compania din Cupertino a și lansat deja binecunoscuta campanie “Shot on iPhone”.

O presupusă fotografie a iPhone 7
O presupusă fotografie a iPhone 7

Ca urmare a zvonurilor și a diferitelor imagini apărute pe internet toată lumea așteaptă îmbunătățiri majore ale tehnologiei camerei din iPhone 7, acestea variind de la o cameră și un senzor mai mari, până la un sistem cu două camere. Probabil centrul de cercetare din Grenoble nu va avea timp să se implice în acest proiect, timpul fiind prea scurt, dar în mod cert rezultatele lor vor putea fi văzute la lucru în următoarele modele de iPhone.

sursa: iPhone.fr, MacRumors

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!