imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple dă în judecată Nokia


Nokia susține că Apple încalcă 40 de brevete Nokia în 11 țări. Apple a deschis imediat un proces împotriva Nokia și a grupului de companii care gravitează în jurul lor.

Nu e nimic neobișnuit pentru companiile din lumea tech să vrea milioane de dolari una de la cealaltă, iar cu brevetele nu este de glumit în această industrie. Odată ce există o idee nouă, Apple trimite imediat documentația pentru a o breveta, de obicei, în acele țări în care astfel de proceduri durează mai mult decât în ​​mod obișnuit.

În timp ce Nokia este regele telefoanelor mobile simple, Apple are cele mai multe vânzări de pe piața telefoniei mobile de tip smartphone. Și odată ce tehnologiile care sunt brevetate seamănă oricât de puțin, deschiderea de procese este pasul următor. Se pot câștiga o mulțime de bani cu astfel de procese lucru, dar se pot pierde chiar și mai mulți. Mai ales că situația Nokia nu este tocmai cea mai fericită, ținând cont de ultimii ani ai coșmarului care a fost Windows Phone.

Cu toate acestea, Nokia are alte câteva grupuri de companii specializate care au reușit să rămână pe linia de plutire într-un fel sau altul, chiar dacă au împrumutat celor de la Microsoft brandul Lumia unor sume care le-au mai îmbunătățit cash flow-ul. Potrivit companiei de telefonie mobilă de origine finlandeză, Apple a încălcat numeroase brevete pe care Nokia le-a dobândit. Acestea includ ecrane, interfețe, software, antene, chip-uri și codarea video.

Apple a plătit drepturile de autor pentru anumite brevete, dar a apărut o problemă cu acordurile. Acest lucru nu este neobișnuit, deoarece în cazul în care nimeni nu ar mai fabrica produse similare cu ale altor companii, atunci nu ar mai fi nici o concurență pe piață, iar tehnologia nu ar mai avansa. Vă amintiți de procesul Samsung vs. Apple , când giganții tech și-au intentat procese pe rând?

Apple ar putea să spună că Nokia face ceva ilegal cu brevetele lor. Punctul de vedere al companiei Nokia, cu toate acestea, este că Apple nu vrea să plătească drepturi de autor pentru brevetele în cauză. Apple a făcut demersurile necesare și a învinuit în instanță Nokia Corporations, Nokia Solutions and Networks OY și Nokia Technologies OY.

sursa: MacRumors

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!