imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple continuă să domine piaţa smartphone-urilor


Apple domină piața într-un mod atât de categoric, încât nimeni nu se poate apropia de ei. Gigantul din Copertino realizează un profit de aproximativ 10 ori mai mare decât toți ceilalți producători de smartphone-uri la un loc.
Cifrele sunt surprinzătoare și nu lasă loc de prea multe comentarii. Profitul Apple atinge 91% din profitul global al pieței, în ciuda faptului că vânzările sunt în scădere. Asta înseamnă că au reușit să maximizeze profitul în al treilea semestru, în care deja se atinsese pragul maxim. Graficele sunt cât se poate de clare.

Profitul total din piață este de 9,4 miliarde de dolari în al treilea semestru (iulie, august și septembrie), conform datelor oferite de analiștii de la Strategy Analytics. Partea Apple este de nu mai puțin de 8,5 miliarde de dolari.

Apple a dominat și a captat 91% din piața profiturilor din piața de smartphone-uri de pe întreg mapamondul. Abilitatea celor de la Apple de a maximiza prețul și de a minimiza costurile de producție este impresionantă, dar iPhone-ul continuă să genereze profituri monstruoase. Huawei, Vivo și OPPO sunt următoarele trei companii vânzătoare de smartphone-uri la nivel global în acest semestru, dar se află la mare distanță de Apple.

a declarat Linda Sui, director la Strategy Analytics.

A spune despre principalul lor competitor, Huawei, că se află în spatele lui Apple este prea îngăduitor, de vreme ce aceștia au reușit să obțină doar 2,4% din profitul realizat de Apple, chiar dacă tocmai au câștigat titlul de cel mai de succes producător de telefoane cu Android. Vivi și OPPO au câte 2,2% fiecare, în timp ce restul pieței are în total numai 2,2%.

Aceste cifre sunt moderate. Compania de analiză BMO Capital Markets a realizat un studiu asemănător în urmă cu o lună și a descoperit că Apple are mai mult de 103% din profit. Cum poate cineva să dețină mai mult de 100% din profit? Răspunsul este relativ simplu: restul pieței fie nu a făcut profit, fie a ieșit în pierdere, cum ar fi cazul unor companii ca LG sau HTC care au avut de suferit.

Faptul că anumite companii s-au descurcat mai bine decât restul, poate fi explicat, conform lui Linda Sui:

Trei din cei patru cei mai profitabili vânzători de smartphone-uri sunt din China. Am observat performanțele ridicate ale celor de la Huawei, Vivo și OPPO datorate îmbunătățirii liniilor de producție, a strategiilor de aprovizionare și a rețelelor de distribuție.

Probabil, la aceste rezultate s-a adăugat și faptul că Apple a avut un semestru foarte bun în comparație cu creșterea slabă a profitului. Este adevărat, nu și-au putut vinde produsele în China, dar valorile vânzărilor au fost ridicate în 33 dintre cele mai importante 40 de țări.

04_apple_profit

Este evident că Apple rămâne lider pe piața smartphone-urilor, depășind încă o dată în mod evident concurența.

sursa: AppleInsider, 9to5mac

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!