imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple ar putea avea în vedere achiziția Time Warner, gigantul media care deține HBO și Warner Bros


Apple ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea Time Warner, scrie Financial Times, care citează trei persoane care au fost informate despre această propunere. Informația vine în contextul în care producătorul iPhone s-a cantonat în rolul de distribuitor de conținut, prin vânzarea pe iTunes de muzică, seriale și filme, după cum arată cotidianul francez Le Figaro, care notează că gigantul din Cupertino vizează acum și zona de producție.

Oferta ar fi fost făcută de un director executiv de top al Apple, Eddy Cue – care supervizează iTunes Store, Apple Music și iCloud – în cadrul unei întâlniri care a avut loc la sfârșitul anului trecut cu Olaf Olafsson, director de strategie corporativă la Time Warner, potrivit surselor citate.

Întâlnirea, care a avut loc la cartierul general al grupului de media din Manhattan, a mai vizat și alte aspecte comerciale, precum eventuala includere a canalelor prin cablu deținute de Time Warner într-un viitor serviciu de video streaming al Apple.

Surse familiare cu subiectul spun că discuțiile legate de o eventuală cumpărare a Time Warner se află într-un stadiu preliminar și nu i-au inclus niciodată pe directorul executiv al Apple, Tim Cook, sau pe omologul sau de la Time Warner, Jeff Bewkes.

Sediul Time Warner Cable
Sediul Time Warner Cable

Apple și Time Warner nu au dorit să comenteze pe marginea acestei informații.

Financial Times consideră că interesul Apple pentru una dintre cele mai puternice grupuri media din lume – Time Warner are o capitalizare de aproape 60 miliarde dolari – subliniaza dorința companiei cu sediul în Cupertino de a vinde propriul conținut, dar și de a intra pe noi zone de piață, capabile să genereze noi venituri.

Time Warner deține active foarte valoroase: HBO, care produce Game of Thrones, Silicon Valley și Veep; Warner Bros, cel mai mare producător de filme și programe de televiziune de la Hollywood, și Turner, care deține mai multe televiziuni prin cablu dar și drepturile pentru liga de baschet NBA.

Potrivit unor oameni de afaceri, un scenariu probabil ar fi și achiziția de către Apple a unui actor de prim rang în zona de streaming, „precum Netflix”, care ar putea oferi și avantajul că ar reduce concurența. O ipoteză considerată suficient de credibilă pentru a provoca joi o apreciere cu 2,4 % a acțiunilor societății la deschiderea bursei Nasdaq, arată Le Figaro.

sursa: FinancialTimes, Le Figaro

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!