imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple apelează la un veteran, Bob Mansfield, pentru a prelua frâiele Proiectului Titan


O informație publicată de The Wall Street Journal indică faptul că Apple l-a readus în echipă pe Bob Mansfield pentru a conduce „Proiectul Titan”, mașina electrică pe care dorește să o creeze gigantul din Cupertino.

Mansfield este un veteran al Apple și a condus anterior divizia hardware, înainte de a se retrage, optând pentru un rol de consultant. Readucerea lui Mansfield în companie indică faptul că Apple ia în serios lansarea pe piață a unei mașini electrice.

project_titan1

Wall Street Journal difuzează această informație citând surse familiare cu readucerea lui Mansfield în companie. Apple nu a dorit să comenteze informația legată de revenirea lui Mansfield sau de rolul pe care acesta ar urma să îl joace.

Bob Mansfield s-a alăturat Apple în 1999 și a devenit rapid unul dintre stâlpii companiei, în calitate de senior vicepresident însărcinat cu tehnologiile, în epoca Steve Jobs. El a părăsit acest post în iulie 2013, pentru a se ocupa de divizia dedicată „proiectelor speciale”, poziție din care îi raporta direct lui Tim Cook, potrivit ITespresso.

iPhone-5-promo-Bob-Mansfield-001

Tot Wall Street Journal a difuzat informația că, la începutul acestei luni, toate cadrele de conducere implicate în proiectul Titan îi raportau lui Bob Mansfield. Și încă o veste, în acest context: plecarea lui Steve Zadesky, cel care conducea proiectul Titan.

Apple încearcă să dea un nou suflu acestui proiect de creare a unei mașini electrice. În aprilie, l-a angajat pe Chris Porritt, un veteran al industriei auto și fost vicepreședinte al Tesla, societatea creată și condusă de Elon Musk și mare actor al pieței.

Informațiile arată că, în total, o echipă formată din 600 de persoane, veterani ai industriei auto și experți în tehnologii de producere a bateriilor și condusului fără șofer, lucrează la proiectul Titan.

sursa: The Wall Street Journal, ITespresso

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!