imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple anunță schimbări majore pe App Store: Abonamente, validare rapidă și publicitate


Apple va modifica modul de distribuire a veniturilor pentru aplicațiile vândute pe App Store începând de săptămâna viitoare, a anunțat Phil Schiller, senior vicepresident al gigantului din Cupertino, citat de The Verge.

Noul model își propune în principal să încurajeze dezvoltatorii care nu propuneau până în prezent formule de abonament să facă acest lucru.

Noua formulă menține pentru primul an binecunoscuta cotă de repartizare a veniturilor de 70% pentru producătorul de soft și 30% pentru Apple. În schimb, după un an, cota Apple se reduce la 15%.

sursa: The Verge
sursa: The Verge

Opțiunea de a oferi abonamente va fi disponibilă pentru toți dezvoltatorii.

Vom deschide toate categoriile și aici includem și jocurile, care sunt o categorie imensă

a precizat Schiller.

sursa: The Verge
sursa: The Verge

The Verge notează că, dacă noul model de abonamente se va răspândi pe scară largă, am putea vorbi despre o schimbare fundamentală a modelului economic al App Store. Astfel, dezvoltatorii vor fi încurajați să își vândă aplicațiile pentru o taxă recurentă, în condițiile în care în rândul multor producători de soft s-a creat impresia că vânzările pe App Store nu mai au aceeași dinamică. La acest lucru se adaugă și extinderea bazei de vânzări, în condițiile în care vânzările de iPhone cresc mai încet.

Dezvoltatorii vor avea de asemenea, în curând, posibilitatea de a grupa mai multe aplicații (bundle) cu un singur abonament, potrivit nextimpact.com. Acest lucru, notează publicația citată, ar putea interesa actorii din mass-media, în special dacă dispun de mai multe branduri.

În plus, se vor putea propune prețuri diferențiate în funcție de anumite criterii, cum ar fi fidelitatea.

În cazul în care are loc o creștere de tarif, utilizatorii vor fi informați prin intermediul unui mesaj prin care sunt întrebați dacă sunt de acord cu noul preț sau doresc să rezilieze contractul.

Phil Schiller a precizat, în cadrul conferinței The Loop, că ultimele săptămâni au permis revizuirea în profunzime a procesului de validare a noilor aplicații. Astfel, de la un interval de câteva săptămâni în urmă cu câteva luni, jumătate dintre validări se face în prezent în 24 de ore iar 90% în 48 de ore.

Publicitate pe App Store

O altă schimbare majoră: Apple va permite promovarea aplicațiilor în interiorul App Store, după ce a închis iAd în urmă cu câteva luni. Obiectivul este să permită dezvoltatorilor să își promoveze creațiile. Publicitatea va fi vândută la licitație și nu va putea exista decât o singură afișare pe pagina de rezultate.

Dezvoltatorii vor putea ținti audiența cu ajutorul unor criterii precum vârsta, sexul, locația geografică sau cuvinte cheie, dar nu va exista tracking și nu vor fi transmise date legate de navigație. Conturile copiilor mai mici de 13 ani și/sau gestionate de conturile părinților vor bloca afișarea publicității.

sursa: The Verge

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!