apple-maps-india-waverock-campus-cover

Apple anunță deschiderea unui Accelerator de Dezvoltare și Proiectare a aplicațiilor în India

#Noutăți
2016. 05. 20.

Apple a anunțat că va deschide un accelerator de dezvoltare și proiectare a aplicațiilor în Bengaluru, India. Potrivit companiei, acceleratorul face parte dintr-un efort mai mare prin care Apple vrea să susțină talentul în domeniul ingineriei și să ajute la creșterea comunității dezvoltatorilor iOS din India. În plus, Apple a anunțat și deschiderea unui nou centru de dezvoltare în Hyderabad, India, centru ce își va concentra activitatea pe dezvoltarea Apple Maps.
Zvonurile referitoare la deschiderea centrului au apărut încă de la începutul săptămânii când Tim Cook și-a început vizita de 5 zile în India.

India este casa uneia dintre cele mai vibrante și antreprenoriale comunității de dezvoltare iOS din lume. Cu deschiderea acestei noi facilități în Bengaluru le oferim dezvoltatorilor acces la instrumente care îi vor ajuta să creeze aplicații inovative pentru clienții din întreaga lume

a declarat Tim Cook.

Pentru ca acceleratorul să își înceapă activitatea fără probleme, experții Apple vor conduce săptămânal ședințe de informare și vor oferi sprijin și îndrumare dezvoltatorilor. Apple plănuiește să deschidă acceleratorul la începutul anului 2017.

Acesta este un vot mare de încredere în comunitatea dezvoltatorilor din India și o oportunitate extraordinară de a obține o expertiză de clasă mondială în dezvoltare și proiectare

a spus CEO-ul Zomato, Deepinder Goyal.

“Sprijinul Apple va impulsiona creșterea și va accelera progresul talentelor din această țara”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește centrul de dezvoltare, care se va concentra pe dezvoltarea hărților (apple Maps), acesta va fi lansat în parteneriat cu RMSi și va găzdui până la 4000 de angajați.

Apple este axată pe producerea celor mai bune produse și servicii din lume și suntem încântați să deschidem acest nou birou în Huderabad, care se va concentra pe dezvoltarea Hărților

a precizat Tim Cook.

Pe de cealaltă parte, Anup Jindal, CEO-ul RMSI este de asemenea foarte încântat de viitorul centru:

Apple este una dintre cele mai inovatoare companii din lume și suntem foarte mândri că ne-au ales să fim parteneri în acest proiect important. Suntem experți în date geo-spațiale și vom angaja mii de oameni din zona locală pentru a susține acest efort

Potrivit zvonurilor apărute înainte de anunțul oficial, Apple va investi aproximativ 25 de milioane de dolari în acest proiect.

Tim Cook se va întâlni mâine cu prim-ministru indian Narendra Modi. Cel ami probabil, discuția se va centra pe deciziile recente ale guvernului indian de a aproba magazinele Apple Store, care s-ar putea deschide în următoarele 18 luni. Cu toate acestea, guvernul indian nu este de acord cu vânzarea iPhone-urilor refurbished în India.

Cota de piață a Apple în India este deocamdată la sub 2%, dar Cook este de părere că țara oferă “o oportunitate grozavă” de creștere, după ce vânzările din Statele Unite și China au încetinit. Veniturile Apple au crescut cu 56% în India în ultimul trimestru, trecând de limita de 1 miliard de dolari pentru prima dată.

Sursa: Macrumors 1, Macrumors 2, Macrumors 3