cover

Apple angajează un expert în inteligența artificială de la NVIDIA. Oare va lucra la proiectul de mașini autonome?

#Noutăți
2015. 10. 26.

Apple l-a angajat pe Jonathan Cohen, directorul de cercetare deep learning, care lucra până acum pentru Nvidia. Compania bine cunoscută pentru chipurile sale grafice, dar recent și-a făcut intrarea și în lumea vehiculelor autonome.

Cohen a menționat schimbarea pe pagina sa de LinkedIn.

Deep learning este o ramură a inteligenței artificiale apreciată de companiile de tehnologie pentru capacitatea sa de a antrena calculatoarele să proceseze pattern-uri în volume foarte mari de date. Nvidia folosea această tehnică pentru autoturisme. Compania vinde cipurile sale – unități de procesare grafică sau GPU – producătorilor de autoturisme, care le folosesc pentru a dota camerele și radarele care permit vehiculelor să se conducă în mod autonom.

Se zvonește că Apple ar construi un departament intern în jurul autoturismelor. Săptămâna trecută, Tim Cook CEO-ul Apple a declarat că o “schimbare masiva” se apropie.

“Aceasta este o mutare importantă pentru Apple,” a precizat Chris Nicholson, co-fondator al startup-ului de deep learning Skymind.io. “GPU-urile Nvidia sunt folosite în construcția sistemelor auto-pilot de pe automobile, deci implicațiile sunt destul de clare.”

Marea majoritate a produselor Nvidia sunt pentru industria jocurilor, dar compania și-a consolidat și divizia de automobile. În ultimul an fiscal, aceștia au declarat că divizia de produse pentru automobile a adus venituri de 183 milioane $. Cohen a condus grupul de deep learning al Nvidia din 2008.

Apple utilizează deja tehnologia deep learning pentru hărți și pentru recunoașterea vocală cu Siri. Noua biografie de pe LinkedIn a lui Cohen nu precizează cu ce se ocupă acesta ci doar specifică că ”construiește software”.

Mai jos o înregistrare de la Consumer Electronics Show în care acesta explică cum este utilizată tehnologia Nvidia în mașinile autonome:

sursa: re/code