appleStore_cover

Apple a renunțat la cuvântul “Store” din numele magazinelor sale

#Noutăți
2016. 08. 18.

Apple renunțat la denumirea “store” pentru cele 479 de magazine pe care le are în întreaga lume, numindu-le, în paginile oficiale ale gigantului IT, pur și simplu “Apple”, scrie

Astfel, pe site-ul Apple putem observa acum denumiri precum “Apple Union Square”, “Apple Fifth Avenue” sau “Apple the Grove”, față de denumirile anterioare “Apple Store, Fifth Avenue” sau “Apple Store, The Grove”.

Noul site Apple, sursa: MacRumors
Noul site Apple, sursa: MacRumors
applestoreoldbranding-800x438
Vechiul site Apple, sursa: MacRumors

Aproape toate denumirile au fost updatate fără a se ști însă exact ce motivează această decizie.

Apple a trimis recent anunțuri angajaților din domeniul de vânzări cu amănuntul, anunțându-i că se renunță gradual la brandul “Store” atât din locațiile fizice cât și din online

scrie MacRumors, care a remarcat prima oară modificarea.

Schimbarea ar putea reflecta eforturile Apple de a face din magazinele sale mai mult decât locuri în care se cumpără pur și simplu produse, în condițiile în care multe dintre acestea găzduiesc în prezent diverse evenimente și devin adevărate comunități pentru fanii Apple. Prima dată acest concept a fost aplicat magazinului Union Square din San Francisco unde au apărut pentru prima dată cele zone: “The Avenue”, “Genius Grove”, “The Forum”, “The Plaza” și “The Boardroom”.

appleStoreAhrend

Această schimbare este fața vizibilă a reconstruirii canalelor de vânzare ale gigantului din Cupertino. Iar această schimbare a început după ce Angela Ahrendts, ex-CEO la Burberry, a preluat în 2014 funcția de vicepreședinte însărcinat cu magazinele și vânzările online ale producătorului iPhone.

sursa: Cultofmac, MacRumors