imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a recuperat peste o tonă de aur din dispozitive vechi


Apple a publicat în această săptămâna raportul anual de mediu unde a anunțat că anul trecut a recuperat mai mult de o tonă de aur din iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri reciclate. Valoarea aproximativă a acestora se ridica la 40 de milioane de dolari. Apple a reciclat și alte componente, însă valoarea aurului reciclat este cu adevărat impresionanta.

Aurul este folosit în produsele electronice pentru că rezistă foarte bine la coroziune și este un bun conductor de electricitate.

Unknown-7

Apple a precizat în raportul de mediu că pe lângă aur a mai colectat 11500 de tone de oțel, 6500 de tone de plastic, 6000 de tone de sticlă, 2250 de tone de aluminiu, 1500 de tone de cupru și 3 tone de argint.

În ultimii ani Apple a pus din ce în ce mai mult accentul pe programe de reciclare, iar acestea au fost amplificate de programul Apple Renew, care permite clienților să recicleze orice dispozitiv la orice magazin Apple.

liam

Potrivit CNN, compania a început recent să folosească o nouă linie experimentală de roboți. Linia Liam este concepută să dezasambleze 1,2 milioane de telefoane pe an și să sorteze componentele acestora. Linia de roboți funcționează momentan doar în California și Olanda.

Apple refolosește multe dintre materialele pe care le extrage din telefoanele reciclate. Potrivit companiei, acesta este un mod excelent de a evita scoaterea materialelor și metalelor respective din pământ.

Muncim din greu să păstrăm dispozitivele electronice departe de depozitele de deșeuri, astfel încât resursele prețioase pe care le conțin să poată fi refolosite. Vrem să ne asigurăm că aceste dispozitive sunt reciclate corespunzător, în așa fel încât să nu fie o amenințare pentru sănătatea oamenilor sau pentru mediu

precizează Appple în raport.

Nu vrem să dezbatem schimbarea climatica. Vrem să o oprim. Este nevoie de o cantitate enormă de energie să proiectezi, asamblezi și să transporți sute de milioane de produse în întreaga lume. Am făcut progrese reale în reducerea impactului lucrurilor pe care le controlăm în mod direct: birourile noastre, magazinele noastre și produsele noastre. Cu toate acestea, mai este multă muncă de făcut pentru a reduce amprenta de carbon a lanțului nostru de aprovizionare. Și este responsabilitatea noastră să facem acest efort

se arată în raport.

sursa: Apple, CNN, The Telegraph

Beats 30%
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!