imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a realizat un film impresionant despre un adolescent care suferă de autism


Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, Apple a realizat un film impresionant despre viața lui Dillan Barmache, un adolescent care suferă de autism. Deși nu poate vorbi, Dillan are foarte multe lucruri de spus, iar scurtmetrajul ne arată în două minute povestea acestuia prin propriile sale cuvinte scrise pe un iPad și rostite cu ajutorul unei aplicații de comunicare alternative augmentativă. Astfel, vedem cât de importantă este tehnologia și cât de mult ne poate schimba ea viața.

Numele meu este Dillan și sunt autist. Toată viața am vrut atât de tare să comunic cu oamenii, dar ei nu mă puteau înțelege pentru că eu nu reușeam să comunic.

spune adolescentul la începutul scurtmetrajului „Dillan’s Voice”.

Filmul poate fi privit ca un important punct de plecare pentru schimbarea modului în care mulți oameni îi privesc pe cei care suferă de această boală, în mod special pe cei ca Dillan, care nu pot vorbi. De cele mai multe ori, persoanele care suferă de autism nu au întotdeauna control asupra propriilor povești, cei apropiați fiind nevoiți să interpreteze gândurile lor.

Tânărul de 16 ani folosește aplicația de trei ani de zile, aceasta devenind o parte importantă din viața lui, fie că este vorba de școală, socializare sau de comunicarea cu mama sa.

Pentru Dillan viața s-a schimbat, iar aplicația îi permite să comunice într-un fel în care nu putea înainte, atunci când orice încercare de a forma legături era un chin.

Atât de mulți oameni nu pot înțelege că eu gândesc. Tot ceea ce văd ei este o persoană care nu deține controlul

spune Dillan, menționând faptul că tableta și aplicația l-au ajutat nu numai să își „vadă cuvintele”, dar și „să își păstreze gândurile”, ceea ce a avut un impact incredibil asupra vieții sale.

Acum pot avea o conversație la școală. Pot să răspund la întrebări și îi pot uimi pe colegii mei, le pot arăta că tipul ăsta complet ciudat este la fel de deștept ca ei

le-a povestit adolescentul jurnaliștilor de la Mashable.

1

Mama lui Dillan spune că îi era foarte greu să își dea seama la ce se gândește sau ce simte băiatul său înainte ca el să folosească iPad-ul pentru a comunica.

Este incredibil să pot auzi vocea lui Dillan. Este deștept și creativ

spune mama acestuia.

Pentru Apple, accesibilitatea înseamnă să le permitem tuturor să folosească tehnologia noastră pentru a putea fi creativi, productivi și independenți. Mesajul lui Dillan este puternic și suntem recunoscători că iPad-ul și aplicația joacă un rol atât de important în viața sa

a declarat Sarah Herrlinger, Apple Senior Manager pentru inițiative și politici de accesibilitate.

Pentru Dillan, autismul echivalează cu o „existență singuratică”, iar iPad-ul și aplicația au reușit să îi însenineze zilele:

Pot să am conversații și acum oamenii care îmi sunt dragi mă pot vedea și mă pot auzi. Faptul că avem această posibilitate ne face viața mult mai puțin singuratică, nu-i așa?

sursa: Mashable

MacBook Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!