imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a plătit dezvoltatorilor de aplicații 50 miliarde de dolari până acum


În rezultatele financiare ale ultimului trimestru, prezentate la sfârșitul lunii trecute, a fost evidentă creșterea importanței veniturilor realizate de companie din vânzarea de servicii. Apple nu a detaliat și distribuția veniturilor pe servicii dar putem bănui că App Store este una dintre sursele importante.

Ieri pe contul său de Twitter, Tim Cook a anunțat că luna iulie a fost o lună record pentru vânzările realizate prin App Store și pentru sumele transferate în conturile dezvoltatorilor de aplicații. A urmat încă o postare în care acesta anunța și faptul că suma totală încasată până acum de dezvoltatorii de aplicații a depășit valoarea e 50 de miliarde de dolari. Merită menționat faptul că acest lucru se întâmplă la aproximativ șase luni după ce Apple anunța ce a fost depășită suma de 40 de miliarde de dolari plătiți către dezvoltatorii de aplicații. De altfel această sumă pare să crească într-un ritm accelerat în ultima vreme ținând cont că cei 40 de miliarde au fost realizați de la debutul App Store în 2008 până la începutul lui 2016 pentru ca apoi în următoarele aproximativ șase luni suma să crească din nou cu alte 10 miliarde de dolari.

Evident, ar fi interesantă influența avută de apariția Pokemon GO în App Store, care în mod cert a stabilit un record în ceea ce privește numărul de descărcări pe săptămână ale unei aplicații, dar aceste informații nu sunt făcute publice, cel puțin nu deocamdată, de către Apple.

În mod cert mesajele directorului executiv al companiei au și rolul de a transmite opiniei publice faptul că App Store este un ecosistem foarte viu și vibrant.

Phil-Schiller-App-Store

Rămâne de urmărit ce efect vor avea introducerea sistemului de abonament, micșorarea cotei care îi revine Apple din veniturile realizate prin comercializarea aplicațiilor, și celelalte modificări ale App Store, pe care le-a anunțat Phil Schiller.

sursa: The Verge

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!