imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a obținut un brevet pentru un smartphone pliabil


Un brevet depus recent de Apple, dar mai ales modul în care gigantul din Cupertino a ales să înregistreze noul patent stârnesc speculații legate de faptul că viitorul iPhone ar putea avea un ecran mult mai mare, dar pliabil.

Brevetul a fost descoperit de site-ul specializat Patently Apple și este acordat de autoritatea competentă în materie din Statele Unite ale Americii, U.S. Patent and Trademark Office, pentru un telefon mobil care poate fi pliat de la jumătate.

Ce a stârnit însă atât de multe speculații este modul de înregistrare a brevetului. Acesta nu a fost depus pe numele Apple, ci pe numele a doi ingineri ai gigantului din Cupertino, iar un nivel atât de mare de discreție ar putea indica faptul că brevetul are o importanță destul de mare.

iPhone pliabil (imagine din patentul Apple)
iPhone pliabil (imagine din patentul Apple) – sursa USPTO

Prin depunerea unui brevet în acest mod, site-urile specializate precum Patently Apple urmăresc mult mai greu patentele care sunt obținute, deoarece acestea rămân ‘ascunse’ până când sunt aprobate, moment în care sunt preluate de Apple.

Primul brevet depus de Apple pentru acest tip de tehnologie datează din 2013 și a fost depus în Europa, urmat de un altul, pentru un smartphone, depus tot în Europa, în 2014.

Prin acest brevet, Apple studiază posibilitatea folosirii unor nanotuburi de carbon pentru a permite plierea ecranului unui smartphone.

Cu siguranță, s-a atins o plafonare în termeni de ceea ce poți face cu un dreptunghi de sticlă și metal, toate aparatele smartphone arată într-un fel la fel astăzi.

a comentat editorul CNET Dan Ackerman, pentru CBS News.

Iar „cea mai mare dezvoltare din ultimii ani este că s-au reușit ușoare curburi spre margini”, a comentat acesta.

El atrage însă atenția că marea parte a brevetelor depuse de companii nu se concretizează și în produse reale.

Nimic nu e mai plăcut decât să sapi printre cererile de brevete ale Apple deoarece vezi tot felul de nebunii, dar 90 la sută dintre ele nu văd niciodată lumina zilei.

arată Ackerman.

Însă, examinarea acestor brevete poate să arunce o lumină asupra liniilor strategice pe care le urmărește gigantul din Cupertino.

sursa: CBS News, Patently Apple

Beats 30%
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!