iPhone-6s-Smart-Battery-Case-cover

Apple a lansat prima carcasă cu baterie externă pentru iPhone

#Noutăți
2015. 12. 08.

Astăzi, Apple ne-a surprins cu lansarea unui nou produs. Este vorba despre o carcasă ce conține și o baterie externă pentru iPhone 6 și iPhone 6s. Conform descrierii produsului de pe site carcasa oferă o bună protecție celor două modele de iPhone și adaugă până la 25 de ore suplimentare de folosire. Nivelul de încărcare al bateriei suplimentare este indicat fie în “lock screen” fie în Notification Center, astfel încât să ști câtă energie mai ai la dispoziție în baterie.

case

Ca și gama curentă de carcase pentru iPhone și acesta are la interior o căptușeală din microfibră iar la exterior silicon. În partea de jos a carcasei are spații decupate pentru microfon și difuzor, iar pe marginea inferioară are decupat spațiu pentru portul Lightning. Apple a specificat că noua carcasă este compatibilă cu cablul de încărcare Lightning la USB cu care sosește iPhone-ul dar și cu dockul Lightning. Aceasta este o veste bună, însemnând că vei putea încărca atât bateria externă cât și iPhone-ul simultan. Noua carcasă este disponibilă în două culori alb și gri ( charcoal gray ).

MGQL2

Designul este ușor neobișnuit pentru Apple, dar pare a încerca mai mult să optimizeze dimensiunea. Spre deosebire de soluțiile de carcase cu baterii incorporate oferite de ceilalți producători, Apple a adăugat bateria suplimentară pe carcasă fără a acoperi cu acesta toată suprafața carcasei. Există deja unele voci care dezaprobă designul ales de cei de la Apple, dar deocamdată vom aștepta să vedem produsul înainte de a ne putea forma o părere.

Pe site-ul Apple nu am găsit informații despre capacitatea bateriei ci doar, cum am scris și mai sus, faptul că prelungește cu până la 25 de ore timpul de folosire al telefonului. În SUA bateria este oferită la prețul de 99 de dolari iar datele de livrare comunicate încep cu 10 decembrie pentru varianta de livrare rapidă, contra cost, și 11 decembrie pentru varianta de transport gratuit.

Așteptăm să primim și noi informații despre disponibilitatea și prețul produsului. Imediat ce vom avea disponibile aceste informații le vom anunța aici.

sursa: Apple, AppleInsider