cover

Apple a lansat noi versiuni beta ale iOS, tvOS, watchOS și OS X

#Noutăți
2016. 01. 26.

Apple a lansat noi actualizări beta ale OS X, tvOS și watchOS pentru dezvoltatori. Aceste versiuni noi vin exact la două săptămâni de la lansarea primelor versiuni beta ale iOS 9.3, watchOS 2.2, tvOS 9.2, și OS X 10.11.4. Toate acestea aducând noi funcționalități dar și rezolvând unele bug-uri deja existente.

Noile versiuni ale pot fi descărcate iOS, tvOS și OS X pot fi descărcate de pe site-ul Apple Developer Center pentru a fi testate. Pentru a putea instala noua versiune de watchOS pe ceas trebuie mai întâi să actualizați iOS-ul de pe iPhone, iPad sau iPod touch-ul de pe care actualizați ceasul. Acest lucru este necesar pentru a avea instalată ultima versiune de aplicație Watch, cea aflată în iOS 9.3 beta 2.

Noile versiuni beta ale watchOS și OS X conțin în cea mai mare parte remedieri ale unor bug-uri din versiunile anterioare. Sunt și câteva funcționalități nou apărute, cum ar fi în cazul actualizării pentru Apple Watch introducerea posibilității actualizării acestuia cu mai mult de un iPhone, sau unele îmbunătățiri ale aplicației Maps.

Nu în aceeași situație se află și actualizarea iOS. Aceasta introduce noua funcționalitate Night Shift. Pentru a porni Night Shift accesezi Control Panel-ul și găsești un comutator cu ajutorul căruia poți porni sau opri activarea acestui mod.

De asemenea și actualizarea tvOS este una destul de importantă. Noua versiune aduce mult așteptata posibilitate de a folosi tastaturi externe Bluetooth, directoare pentru canale și o nouă interfață care permite o navigare mult mai ușoară a conținutului preferat.

Bineînțeles ca de obicei este recomandat să faceți o copie de siguranță a datelor de pe dispozitivele pe care le actualizați pentru a fi asigurați în situația în care ceva nu merge bine. Asta este recomandat la orice actualizare majoră și este cu atât mai importantă în cazul versiunilor beta.

sursa: Cult of Mac