imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a invitat presa la un eveniment pe 27 octombrie


A trecut ceva vreme de când Apple a anunțat produse noi în cadrul unui eveniment organizat în luna octombrie. Iată că acum acest lucru se întâmplă.

Anul acesta, cu excepția MacBook-urilor de 12”, sistemele Apple nu au avut parte de nici o actualizare. Bine, o actualizare majoră nu s-a mai întâmplat de ceva timp deja. Majoritatea au fost doar actualizări ale procesoarelor, memoriilor, plăcilor grafice, etc. Spre exemplu, designul MacBook Pro este același din 2012.

Prin urmare, la ce ne putem aștepta de la evenimentul anunțat pentru data de 27 octombrie?

Cel mai probabil, vor fi lansate modele noi MacBook Pro. Nu este clar dacă designul va fi modificat, dar este destul de sigur că, deasupra tastaturii, va apărea o bară touch OLED configurabilă în funcție de aplicația folosită. Aceasta va oferi funcționalitățile tastaturilor actuale, dar și altele. De asemenea, este foarte probabil ca funcționalitatea de Touch ID să fie integrată tot în această bară. Se vehiculează și dispariția majorității porturilor actuale, acestea fiind înlocuite, ca la MacBook, cu USB-C.

MacBook Pro OLED Sierra

În ceea ce privește sistemele desktop, se pare că iMac-urile vor beneficia de o actualizare destul de semnificativă. Este așteptată și o actualizare a monitoarelor Apple care au fost scoase din gamă pe parcursul acestui an – mulți utilizatori vorbesc de apariția unui monitor de 27” cu rezoluție 5K, unii susținând chiar că acesta ar putea avea un procesor grafic incorporat. Vom vedea dacă zvonurile sunt doar rodul dorințelor entuziaștilor sau Apple chiar a pregătit ceva în acest sens.

Thunderbolt Display

MacBook Air-urile, Mac Pro-urile sau Mac Mini-urile nu au avut nici ele parte de o actualizare mai serioasă de ceva vreme, așa că și aici am putea avea ceva surprize.

Bineînțeles că, pe lângă toate optimizările de funcționalitate și poate de design, este de așteptat ca procesoarele și plăcile grafice ale tuturor sistemelor să beneficieze și ele de o actualizare.

Invitația lansată de cei de la Apple reprezentanților presei sună așa: “hello again”. Cel mai probabil, aceasta este o referire la lansarea primului Macintosh care s-a prezentat singur pe scena pe care-l introducea regretatul Steve Jobs cu un simplu “hello”. Asta se întâmpla în 1984 și dacă doriți puteți revedea acea prezentare mai jos.

sursa: Apple

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!