imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a înființat o companie specializată în energie, pentru a vinde excesul de electricitate pe care îl produce


De când Tim Cook a preluat conducerea Apple, compania s-a concentrat puternic asupra dezvoltării durabile și a protecției mediului. De la înlocuirea pungilor de plastic cu unele de hârtie, trecând prin utilizarea energiei generate de centrale eoliene sau solare și pană la robotul Liam care reciclează iPhone-urile dezafectate. Toate acestea ne indică faptul că ideea de Apple Verde nu este doar o lozincă de marketing. În plus, iată că Apple va începe să vândă energia verde produsă.

Lisa P. Jackson, acum vicepreședintele Apple responsabil pentru mediu și inițiative sociale, care înainte de a veni în cadrul companiei a fost director al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din SUA, a afirmat în numeroase rânduri că obiectivul companiei este de a funcționa 100% pe bază de energie verde, la nivel mondial.

Recent, a apărut informația că Apple a creat o companie specializată în energie, Apple Energy LLC, înregistrată în Delaware și care are drept scop vânzarea excesului de electricitate generat de fermele solare din Cupertino și Nevada.

Brussel-Apple-Store

Iar planurile gigantului IT vizează vânzarea de electricitate pe întreg teritoriul Statelor Unite. Acest proiect ambițios ar putea fi legat și de interesul arătat de Apple în stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, pe fondul zvonurilor legate de vehiculul fără șofer proiectat de companie.

Tot la începutul lunii iunie a apărut informația că Apple a semnat un contract de închiriere cu comitatul Catawba County pentru construcția unei uzine de energie regenerabilă.

Uzină va folosi metan provenit din deșeuri pentru a produce energie electrică.

sursa: The Verge, 9To5Mac, HickoryRecord

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!