imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a fost aleasă din nou cea mai verde companie


Gigantul din Cupertino a câștigat titlul de cea mai verde companie de tehnologie pentru a treia oară la rând. Conform celor de la Greenpeace nu există în lume o altă companie mai eco-friendly.

Nu așa au stat lucrurile tot timpul. Activiștii ecologiști au criticat Apple ani la rând pentru faptul că nu protejau suficient mediul înconjurător prin serviciile și materialele pe care le foloseau în produsele lor. Apoi s-a întâmplat ceva la nivelul managementului și au început să folosească surse de energie regenerabilă și alte soluții atât de consecvent încât Apple a devenit destul de repede compania de tehnologie care protejează mediul înconjurător cel mai bine. Se pare că-și doresc să-și păstreze această titulatură și le iese foarte bine fiind pentru a treia oară la rând favoriții celor de la Greenpeace.

Au reușit atât de bine încât au obținut cea mai bună notă, A, la patru dintre cele cinci subiecte evaluate. Au obținut un scor de 83% comparativ cu rezultatul anului trecut de 100%. Totuși, conduc detașat în topul celor de la Greenpeace. Facebook, care ocupă locul doi a avut un scor de 67%, iar Google, ocupanții celui de-al treilea loc au obținut 56%. Dacă privim la Samsung, competitorii direcți ai Apple, aceștia au obținut doar un procentaj de 11%.

 


Ecologiștii sunt foarte mulțumiți despre faptul că Apple publică anual un raport foarte detaliat despre metodele și progresele companiei din domeniul protecției mediului. Mai mult de atât, Apple își direcționează și partenerii către soluții mai ecologice. Spre exemplu, au plantat copaci în China pentru a se asigura că materialele folosite la ambalarea produselor lor vin dintr-un mediu controlat și protejat.

Cei de la Greenpeace au scris următoarele despre realizările celor de la Apple:

Apple își păstrează poziția de lider pentru al treilea an la rând. Apple și Google continuă să fie lideri, ei dimensionându-și în permanență sursele de energie regenerabilă cu propria creștere și ambele companii continuă să-și folosească influența pentru a determina guvernele și proprii furnizori să folosească energie regenerabilă.

 

02_apple_the_greenest_company

 

Citind acestea ne-am putea întreba: atunci de ce nu a obținut Apple un rezultat de 100%? Data Center-urile Apple dar operate de DuPont Fabros Technology sunt motivul. DuPont nu a fost niciodată privită cu ochi buni de Greenpeace datorită surselor de energie pe care le folosesc: 31% din energia folosită de ei este nucleară, 29% este obținută din cărbune și 32% din gaze naturale. Această companie obține în general cele mai proaste scoruri în raportul ecologiștilor.

Chiar dacă Apple a reușit să-și convingă partenerii să folosească surse regenerabile de energie, decizia recentă de a-și extinde cooperarea cu DuPont Fabros Technology în Chicago și Virginia pare a fi un pas în direcția greșită.

– notează Greenpeace

Un alt lucru care reiese din datele Greenpeace este faptul că Apple a început să folosească surse de energie regenerabilă spre deosebire de anul trecut când folosea 0% astfel de energie. Conform aceluiași raport au redus consumul de energie nucleară și din cărbuni la 5% fiecare, iar cea obținută din gaze naturale la 4%.

 

E bine de știut că susții o companie care își asumă responsabilitatea față de mediul înconjurător atunci când cumperi un produs Apple. Dacă am fi urși polari sigur l-am felicita pe Tim Cook …

sursa: iMore, Greenpeace

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!