imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a cumpărat discret un set de clădiri pe care le-a denumit după zeii greci


Apple a cumpărat discret sau a închiriat mai multe clădiri pe care le-a denumit după vechii zei ai Greciei antice, potrivit unui document publicat la începutul acestei săptămâni în Silicon Valley Business Journal și citat de Business Insider.

Mai multe dintre aceste clădiri par a fi legate de zvonurile privind intenția gigantului din Cupertino de a construi o mașină electrică și care se poate, posibil, autopilota.

Au existat mai multe rapoarte legate de o clădire din Sunnyvale, California, unde vecinii s-au plâns de „zgomot de motoare” în cursul nopții.

Rhea
Clădirea Rhea, sursa Silicon Valley Business Journal

Clădirea are denumirea „Rhea„, care ar putea fi o referință la prezumtivul proiect de construire a mașinii electrice „Titan”. În mitologia greacă, Rhea făcea parte dintre titani și era mama lui Zeus.

Ce alte clădiri apar în acest raport:

Medusa, o fostă uzină de producție în Sunnyvale, California. Clădirile care apar în planul imobilului au nume precum „eye tracking” și „vision lab”
Magnolia, o fostă clădire a Fedex care va găzdui o imensă mașină denumită „regenerative thermal oxidizer” care poate reduce poluarea

Zeus
Clădirea Zeus, sursa Silicon Valley Business Journal

Zeus, un fost imens laborator de cercetări în San Jose, California, prevăzut pentru funcția de laborator interimar”. Acesta va fi înconjurat de un gard, pentru a fi protejat de privirile curioșilor.

Athena
Clădirea Athena, sursa Silicon Valley Business Journal

Athena, care a fost în trecut o unitate de producție de cip-uri pentru Maxim. Nu este clar ce intenționează să facă Apple cu această clădire.
Corvinus, o clădire în Santa Clara, California, destinată pentru „utilizare industrială”

Aceste clădiri se adaugă noului sediu în formă de farfurie zburătoare pe care Apple îl construiește la Cupertino, în California, și care va fi gata anul viitor.

surse: BusinessInsider, BizJournals

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!