imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple a confirmat că lucrează la o tehnologie auto-pilot


Zvonurile din ultimii ani sunt acum confirmate: Tim Cook a vorbit deschis despre tehnologia de auto-pilot la care lucrează. CEO-ul Apple a vorbit despre acest proiect ca fiind cel mai mare proiect de inteligență artificială pe care îl au în prezent.

Au apărut zvonuri deja de de ani de zile despre faptul că Apple ar construi propria mașină. Cu toate acestea, proiectul Titan a suferit o întorsătură de 180 de grade sub conducerea lui Bob Mansfield, iar echipa de dezvoltare formată din aproape 1000 de persoane a început să se concentreze mai mult pe soluția software. Această modificare a fost confirmată de mai multe ori deja, ca spre exemplu momentul în care Apple a aplicat la TSA în California pentru autorizații de testare în decembrie, sau atunci când proiectul a primit permisele respective, în timpul acestei primăveri, pentru a efectua teste live pe străzile din California.

În ultimul său interviu pentru Bloomberg, CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit despre faptul că Apple dezvoltă o tehnologie de conducere autonomă care va putea controla autoturismele. El a adăugat, de asemenea, că acest proiect este baza tuturor celorlalte evoluții legate de inteligența artificială și că aceasta este și cel mai complicat dintre toate.

Ne concentrăm asupra sistemelor autonome. Este o tehnologie de bază pe care o considerăm foarte importantă. Este probabil unul dintre cele mai dificile proiecte A.I. la care am putea lucra.

Apple nu este singura companie de tehnologie care a intrat recent în industria auto, în plus, chiar mai mulți producători de automobile (cum ar fi BMW sau General Motors) își înființează baze în Silicon Valley prin achiziționarea unor startup-uri mici care se ocupă de acest tip de tehnologie . Este o oportunitate uriașă. McKinsey & Co. preconizează ca această industrie să crească până la cifra de 6,7 trilioane de dolari până în 2030.

Se petrec evenimente majore în domeniu. Avem trei tipuri de vectori de schimbare care se desfășoară în același timp.

O altă perspectivă interesantă asupra acestui subiect este faptul că directorii Apple preferă brandurile europene de lux (cum ar fi Aston Martin, Bentley, Land Rover, BMW sau Porsche) ca mașini personale. Acest lucru ar putea deveni un factor de decizie în ceea ce privește tehnologiile de auto-pilot, bineînțeles, alături de dorința de a face produse care să protejeze mediul. Tim Cook a subliniat faptul că este o experiență complet diferită aceea de a avea o mașină electrică și că compania ar dori să construiască vehicule de tip Tesla dacă ar putea.

Este o experiență minunată să nu te oprești la stația de alimentare sau la benzinărie. Vom vedea unde ne duce. Nu spunem asta din punctul de vedere al produsului pe care îl vom face.

Transportul nu este o zonă complet necunoscută pentru Apple, ei investind în acest domeniu și în trecut, atunci când au investit 1 miliard de dolari în compania chineză numită Didi, care este în esență Uber-ul chinezesc.

sursa: Bloomberg

iPhone6_finantare_mai_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!