cover

Apple a blocat, în Safari pentru OS X, versiunile mai vechi ale plugin-ului Flash

#Noutăți
2015. 10. 21.

În urma descoperirii – și a remedierii ulterioare – a unei alte vulnerabilități critice a Adobe Flash, Apple a apelat la funcționalitatea care îi permite blocarea plugin-urilor în Safari, pentru a proteja utilizatorii Mac de ceea ce, Adobe descrie ca “atacuri limitate și targhet-ate.”

Apple a postat un document tehnic, pe site-ul său, în care precizează că versiunile Flash mai vechi de 19.0.0.226 (sau 18.0.0.255 pe sisteme mai vechi), sunt restricționate în mod activ pe OS X. Măsura de precauție este necesară pentru a proteja utilizatorii care nu sunt la curent cu problema de securitate.

Acum o săptămână, Adobe a confirmat prezența vulnerabilității, precizând că utilizatori rău intenționați au realizat atacuri care “pot provoca un crash și apoi permite unui atacator să preia controlul sistemului afectat.” A fost implementată o rezolvare a problemei de securitate într-o actualizare care a fost publicată vinerea trecută.

Așa cum a precizat Apple, utilizatorii de Mac care rulează versiuni Flash neactualizate vor vedea unul dintre mesajele: “Plug-in blocat”, “Flash Security Alert,” sau “Flash out-of-data.” Apăsând cu mouse-ul pe mesajul de alertă utilizatorii vor fi îndrumați pe pagina de instalare Flash de la Adobe, de unde pot descărca și instala cea mai recentă versiune a plugin-ului.

Cei de la Apple sunt cunoscuți pentru atitudinea proactivă pe care o au pentru a-și proteja clienții de vulnerabilitățile Flash. Compania a folosit acest mecanism pentru a bloca Flash-ul și vara trecută pentru a-și proteja utilizatorii de o vulnerabilitate care permitea atacatorilor să colecteze date din browser, cel mai recent, a făcut același lucru și în aprilie acest an.

sursa: appleinsider