imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a angajat un doctor de la Universitatea Duke care are experiență cu HealthKit și ResearchKit


Apple l-a angajat pe doctorul Ricky Bloomfield de la Universitatea Duke, unul dintre primii susținători ai programelor HealthKit și ResearchKit. Acesta ar fi fost recrutat de Apple pentru echipa sa, specializată în domeniul sănătății, notează MobiHealthNews. Poziția doctorului Bloomfield nu este încă cunoscută, însă angajarea acestuia a fost confirmată de către Apple.

Cult of Mac scrie că venirea lui Bloomfield la Apple nu este o surpriză atât de mare. Doctorul făcea parte din echipa de la Universitatea Duke în 2014 atunci Apple când a lansat inițiativa HealthKit, iar Duke a devenit primul spital care a utilizat noua tehnologie, utilizând-o pentru a urmări tensiunea arterială și greutatea pacienților care aveau cancer sau boli de inimă.

În același an, Bloomfield a vorbit despre HealthKit la mHealth Summit, iar doi ani mai târziu, la evenimentul MobiHealthNews din San Francisco, a dezvăluit că Apple are de gând să adauge suport pentru standardul HL7 – Continuity of Care Document (un standard XML folosit pentru structurarea fișelor medicale ale pacienților) în iOS 10.

Doctorul Ricky Bloomfield

Doctorul Bloomfield, cel care a creat Autism Beyond, a facilitat accesul spitalului Duke la ResearchKit prin intermediul unui studiu menit să afle cum se declanșează autismul la copii.

Studiul utilizează o aplicație ce folosește camera iPhone-ului pentru a înregistra reacțiile copiilor la scurte video-uri. Ulterior, aplicația analizează înregistrările și trimite datele doctorilor, cu scopul principal de a ajuta părinții să recunoască autismul, anxietatea sau afecțiuni similare la copiii lor.

În ultima perioadă, Apple a mai făcut o „achiziție” pentru echipa sa de cercetare în domeniul medical. În luna septembrie, compania l-a angajat pe doctorul Mike Evans din Toronto „pentru a ajuta la conturarea viitorului medicinei de familie”. Evan este cunoscut pentru canalul sau de YouTube, DocMike Evans.

Mai mult, Apple l-a angajat și pe doctorul Rajiv B. Kumar, care are experiență în utilizarea HealthKit-ului pentru a ajuta pacienții diabetici.

Printre medicii recrutați de Apple se află și Dr. Stephen Friend, care a ajutat la construirea infrastructurii pentru multe dintre aplicațiile ResearchKit.

sursa: Cult of Mac, MacRumors

ASW3_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!