imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a actualizat aplicațiile de productivitate pentru iOS și OS X El Capitan


Au fost actualizate atât variantele pentru iOS cât și cele pentru Mac OS ale Pages, Numbers și Keynotes, cele trei aplicații de productivitate care formau suita iWork. Actualizările vin să implementeze noile funcționalități disponibile în sistemul de operare pentru dispozitive mobile lansat acum aproape o lună, și în cel pentru sisteme, lansat acum două săptămâni.

Găsiți specificațiile complete ale actualizărilor pe site-ul Apple, dar listăm aici cele mai importante îmbunătățiri ale aplicațiilor pentru procesare text, realizare de prezentări sau calcul tabelar:

  • Multitasking pe iPad – Pages, Numbers și Keynote acum toate oferă Slide Over, Split View și Picture in Picture pe iPad Air 2, iPad mini 4 și pe mult așteptatul iPad Pro.
  • Îmbunătățiri tastatură – Aplicațiile din fosta suită iWork pot profita acum de noile combinații de taste, de gesturi dar și de comenzi rapide date cu ajutorul tastaturilor wireless, care vă permit să tăiați, lipiți, și copiați.
  • 3D Touch – Vei putea folosi funcționalitatea 3D Touch în cele trei aplicații actualizate pentru iPhone 6s și 6S Plus, întrucât Apple le-a adăugat suportul pentru 3D Touch.
  • Open archives – Vei putea, de acum, să deschizi documente iWork ’08 și chiar ’06 pentru a putea edita acele fișiere foarte vechi, vei putea paginile pe care le au, și puteți previzualiza documente partajate prin intermediul browser-ul Web. Compatibilitatea cu documentele editate cu aplicațiile Microsoft Office este, de asemenea, mai bună acum.
  • VoiceOver – Acum veți avea și mai multe moduri de a naviga în documentele Pages, Keynote sau Numbers, cu noile comenzi VoiceOver atât pentru versiunile de iOS 9 cât și pentru El Capitan ale aplicațiilor. În Pages, vei putea folosi VoiceOver-ul să-ți citească detalii despre formatarea textului, să adauge și să revizuiască comentarii, și să urmărească modificările.
  • Split View – Toate cele trei aplicații iWork au acum suport pentru Split View.
  • Force Touch – Acum puteți folosi Force Touch în Pages, Keynote sau Numbers, atâta timp cât aveți un MacBook mai nou sau un iMac cu un trackpad cu Force Touch.
  • Partajarea – toate aplicațiile iWork au acum o setare „View only”, care vă permite să partajați documente cu alte persoane, fără ca acestea să poată face modificări. Există, de asemenea un nou mod de a partaja documente protejate cu parolă, printr-un link direct iCloud.
  • Handoff – Pentru prima dată, puteți folosi acum Handoff pentru a comuta fără probleme între iPad, Mac sau iPhone când lucreazi la un document în Pages, Numbers sau Keynote.
  • Formatul de fișier – Dacă ați încercat să trimiteți un fișier cu extensia .pages sau .key către cineva prin Gmail sau Dropbox, știți ce dezastru poate ieși. Un nou format de fișier actualizat pentru toate aplicațiile iWork va face mai ușoară transmiterea de documente prin intermediul acestor tipuri de servicii.

sursa: cultofmac

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!