imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația săptămânii: Night Sky 4


Cine nu s-a uitat, măcar o dată-n viață, într-o noapte cu cer senin la stele? Bine, nu prea poți face asta din oraș, o poți face la munte, pe malul mării, pe o câmpie sau un deal unde nu este lumină artificială care să nu-ți permită să vezi stelele. Mai e necesar să ai și vremea de partea ta. Dar, dacă ai avut parte de o astfel de noapte, ai descoperit puzderia de stele, vizibile cu ochiul liber, care ne înconjoară și sigur te-ai întrebat ce constelații sunt cele pe care le vezi. Asta te ajută să faci Night Sky 4, aplicația gratuită a acestei săptămâni.

Night Sky 4

Iată ce spun cei de la Apple despre aplicație:

Oriunde te-ai duce, acest planetariu de buzunar te va ajuta să descoperi minunile de pe cer. Noapte sau zi, îndreaptă telefonul către stele și vei vedea o hartă 3D live a cerului, completă, cu constelații frumos ilustrate, stele, planete și sateliți. Modul de noapte te ajută să citești harta în întuneric și, împreună cu serviciile meteo cu care colaborează, îți indică cele mai bune momente pentru a te uita la stele. Poți să-ți activezi notificări care să te atenționeze despre viitoarele evenimente astronomice interesante!

Night Sky 4

Într-adevăr, aplicația pare foarte interesantă, bine realizată. Subiectul îi oferă un anumit grad de spectaculozitate care îți poate smulge acel WOW pe care-l așteaptă orice dezvoltator de aplicații din partea utilizatorilor. Interfața este foarte simplă, îndrepți telefonul într-o anumită direcție și-ți apar pe ecran stelele și constelațiile din acea zonă a cerului. Constelațiile îți sunt prezentate și în formă 3D pentru o mai ușoară identificare. Poți de asemenea mări sau micșora imaginea cu ajutorul obișnuitului gest cu două degete. Se mai pot vedea și sateliții care orbitează în jurul Pământului.

Există și funcționalități suplimentare pe care le poți achiziționa în aplicație cu ajutorul cărora poți retrăi experiența misiunilor Apollo 11 și 15 care au aterizat pe Lună, dar și altele.

Am uitat să vă spun că aplicația este disponibilă și pentru Apple Watch, asta pentru a face lucrurile și mai simple.

Night Sky 4

Aplicația este compatibilă cu iPhone, iPad și iPod Touch și are ca cerință minimă iOS 9.3. Va ocupa aproximativ 300 MB din spațiul dispozitivului pe care o veți instala. Pentru a o instala, accesați acest link.

Dacă nu vă pasionează astronomia nu este nici o problemă. Mai jos vă mai propun câteva aplicații care au devenit recent disponibile gratuit. Din păcate, nu știm cât timp vor fi disponibile gratuit acestea, așa că, dacă vi se par interesante, vă sugerez să le instalați cât mai repede.

Minecraft: Story Mode de la Telltale Inc

Order of the Stone Fan Art

Minecraft este un joc de foarte mare succes. Drept dovadă, Microsoft a cumpărat cu 2,5 miliarde de dolari compania care l-a dezvoltat în 2014. Sincer, nu am fost cucerit de joc, dar se pare că are foarte mulți fani. Dacă vă numărați printre ei, nu pierdeți ocazia de a achiziționa gratuit acest episod (în mod normal costă 5 euro). Restul episoadelor pot fi achiziționate contra cost în aplicație. Aceasta poate fi instalată pe iPhone, iPad sau iPod Touch, are ca cerință minimă iOS 7.1, dar va ocupa destul de mult spațiu pe dispozitiv, aproximativ 1GB.

Feelca Daylight de la IDEAMP Co.,Ltd.

screen520x924

O aplicație din categoria foto&video care încearcă să aducă puțin din lumea analogă a fotografiei pe film în această lume digitală. Nu are funcții foarte complicate de editare sau de post-producție, dar îți aduce ceva din căldura instantaneelor surprinse pe pelicula de celuloid.
Poate fi instalată pe iPhone, iPad sau iPod Touch, are ca cerință minimă iOS 9.0 și va ocupa aproximativ 50MB din spațiul disponibil de pe dispozitiv.

Life Cycle – Track Your Time Automatically de la Northcube AB

Life Cycle

Despre această aplicație nu vom putea scrie prea multe întrucât nu am reușit să pornim aplicația încă. După instalare, a pornit o perioadă de “învățare” care va dura câteva zile și probabil până atunci aplicația nu va mai fi gratuită. Mi s-a părut interesantă însă descrierea ei și aș vrea să văd statistici ale felului în care-mi petrec timpul, în speranța că mai sunt lucruri pe care le-aș putea optimiza.

Life Cycle îți monitorizează automat timpul și-ți prezintă viața sortată în felii dintr-un pie chart. Îți arată activitățile zilnice, locurile în care te duci, cu cine-ți petreci timpul. Dacă ești curios cum îți petreci timpul sau îți dorești să faci unele schimbări, Life Cycle este partenerul tău zilnic, furnizându-ți toate informațiile și statisticile de care ai nevoie. În plus, folosește doar 1% din bateria telefonului tău în timp ce-și face treaba zilnică.

Aplicația poate fi instalată pe iPhone, iPad sau iPod Touch, are ca cerință minimă iOS 9.0 și va ocupa aproximativ 11MB din spațiul disponibil de pe dispozitiv.

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!