imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația săptămânii: Drop Flip


O nouă zi de vineri, o nouă aplicație gratuită a săptămânii: Drop Flip. Este vorba din nou despre o aplicație din categoria cea mai populară de pe App Store: jocurile.

Scopul jocului este aparent simplu: trebuie ca mingea să cadă într-o găleată. Spun aparent pentru că nu este tocmai ușor să realizezi acest lucru. Trebuie să muți și să manipulezi obstacolele de diferite forme și dimensiuni pentru a îndrepta mingea în direcția corespunzătoare.

Drop-Flip-1

Primele cinci nivele ale jocului au ca scop introducerea noilor utilizatori în logica și mecanica jocului: cum să rotești ori să muți obstacolele care stau între minge și găleată. Jocul respectă legile de bază ale fizicii cum ar fi gravitația, astfel încât sunt lucruri importante de luat în calcul, precum înclinația obstacolelor sau înălțimea de la care mingea este aruncată, acestea determinând traiectoria pe care aceasta ricoșează. Pe măsură ce avansezi în joc, nivelele superioare se complică – de exemplu, apar obstacole care se mișcă, aici trebuind să-ți folosești și reflexele, nu doar logica.

Jocul are peste 100 nivele – din păcate, unele dintre acestea sunt oferite ca achiziții în aplicație. Dacă primele 30-40 de nivele pot fi terminate relativ repede (15-20 de minute ne-a luat nouă), mai apoi lucrurile se complică. Pe lângă acest lucru, ne-am lovit și de faptul că, uneori, am întrerupt jocul neintenționat, căci atingerea ecranului are ca funcționalitate și intrarea jocului în pauză.

Drop-Flip-2

Este binecunoscută înclinația Apple pentru minimalism, așa că nu este o surpriză faptul că grafica acestui joc este în consecință, dar avem de-a face cu o interfață foarte plăcută și intuitivă.

Jocul este dezvoltat de studioul BorderLeap în spatele căruia se află de fapt un singur om: Nate Dicken. Acesta a înființat compania în 2012 și are în portofoliu șapte jocuri printre care: Alpha Omega, Word², seria har•mo•ny și Blendamaze. Noi l-am încercat și pe acesta din urmă și vă putem încuraja să-l testați şi dumneavoastră, mai ales dacă vă plac culorile și vreți să vă puneți la încercare ceea ce știți despre teoria culorilor.

Drop-Flip-3

Revenind la Drop Flip, dacă sunteți pasionați de jocurile arcade, jocurile de logică, merită să accesați App Store în următoarele 7 zile pentru a-l testa. Cerințele jocului sunt minimale, iOS 7.0 fiind versiunea minimă de iOS de care are nevoie pentru a rula. Poate fi instalat pe iPhone, iPad sau iPod Touch și va ocupa 113 MB din spațiul de stocare al dispozitivului vostru.

Drop Flip by BorderLeap, LLC

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!