imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația săptămânii: Camera Plus


Vremea frumoasă se lasă așteptată, dar odată și odată trebuie să apară și soarele. Și sigur veți dori să faceți poze în vacanța de vară. Aplicația gratuită a acestei săptămâni, Camera Plus, tocmai la asta vă ajută.

Această aplicație foto este dezvoltată de cei de la Global Delight și are pe lângă funcțiile obișnuite câteva adiționale.

Dar să începem cu începutul. Imediat după instalare la prima deschidere se deschide un scurt tutorial care prezintă foarte pe scurt funcționalitățile de bază și felul în care le poți accesa și configura pentru a le adapta propriilor nevoi.

Camera-Plus-1

Pe lângă butoanele uzuale de declanșare și de comutare din modul fotografiere în cel de filmare avem la îndemână un control pentru reglarea luminozității, unul pentru a selecta dacă vrei să focusezi normal, la apropiere (macro) sau la distanță. Dacă accesezi butonul reprezentat de o roată dințată (să-i spunem butonul de opțiuni), care se află în dreapta butonului mare de declanșare, apar noi opțiuni cum ar fi cea de stabilizare a imaginii, cea care-ți permite să faci fotografii în rafală, timerul sau poți opta între trei variante de rezoluție, etc.

În partea de sus a ecranului ai meniul aplicației care are controale care îți permit comutarea între camera din spatele telefonului și cea frontală, poți accesa o “nivelă” care-ți indică gradul de înclinare al telefonului (atunci când este activată vezi o grilă iar una dintre liniile grilei este mobilă și se aliniază, probabil cu ajutorul giroscopului intern al telefonului, cu orizontala – din păcate, din ce am observat jucându-ne cu aplicația nu este foarte precisă această nivelă). Din același meniu poți controla blitzul, având opțiunile normale: on, off, auto și bulb. În colțul din stânga al meniului avem o pictogramă cu un aparat foto care are atașată o parașută. Este butonul de AirSnap. Acesta ne ajută să realizăm poze sau să filmăm de la distanță. Pentru asta avem nevoie de două dispozitive ce au instalat iOS, minim versiunea 8, și aplicația Camera Plus trebuie să fie instalată pe ambele dispozitive. Cele două iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, în orice combinație, se pot conecta fie prin Bluetooth, fie prin Wi-Fi, iar unul din dispozitive devine aparatul de fotografiat, iar celălalt declanșatorul.

Camera-Plus-2

Aplicația îți permite de asemenea să editezi fotografiile obținute. Opțiunile sunt cele binecunoscute, nu am fost impresionat în mod deosebit de acestea, fiind și alte aplicații care oferă asemenea opțiuni. Bineînțeles avem și opțiunea de a partaja fotografiile direct pe rețelele de socializare sau prin AirDrop. Poți de asemenea să-ți protejezi anumite fotografii cu parolă sau cu Touch ID-ul, pentru a le feri de privirile indiscrete.

Aplicația poate fi instalată pe orice dispozitiv care rulează minim iOS 8 și în plus are și variantă de Apple Watch. Va ocupa 101 MB din spațiul de stocare al dispozitivului. Dacă o instalați până joia viitoare, până atunci este disponibilă ca aplicația gratuită a săptămânii, realizați o economie de 1,99 Euro. Puteți descărca Camera plus accesând acest link.

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!